Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatingas Olivier su vištiena
Tradicinis Rytų Europos Naujųjų metų išvakarių patiekalas yra "Olivier" salotos. Nors šios salotos buvo išrastos Prancūzijoje, jos išpopuliarėjo Rusijos imperijoje. Prancūzų virėjui, kuris išrado Olivjė, priklausė Maskvos restoranas "Ermitažas". Būtent ten šis patiekalas pirmą kartą sukėlė rusų tautos furorą. Iki šių dienų Olivier salotos savo paprastumu ir skoniu užkariauja viso pasaulio kulinarus.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite tekančio vandens. Panardinkite vištieną į vandenį, svarbu, kad visa vištiena būtų po vandeniu. Įjunkite kaitlentę, šiek tiek pasūdykite vandenį ir virkite vištieną 20 minučių. Tada atsargiai išimkite vištą. Leiskite porą minučių atvėsti. Vištieną supjaustykite kubeliais
Žingsnis 2
Bulves ir morkas supjaustykite maždaug vienodais vidutinio dydžio kubeliais. Kiaušinius ir marinuotus agurkus supjaustykite mažesniais kubeliais. Giliame dubenyje sumaišykite supjaustytas daržoves. Sudėkite žirnelius ir vištieną. Supilkite 4 valgomuosius šaukštus majonezo. Pagal skonį pasūdykite. Kruopščiai išmaišykite, majonezas turi tolygiai pasiskirstyti po visas salotas.
Kategorijos