Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingi vaniliniai pyragėliai su varškės įdaru
Vatrushki yra populiarus pyragas iš mielinės tešlos. Todėl jie būna minkšti ir purūs. Įdarui galite naudoti tirštą vaisių uogienę, bulvių košę, kopūstus. Paruoškite juos su varške ir pradžiuginkite savo artimuosius skaniais, sveikais, naminiais kepiniais.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Dubenyje sumaišykite 6 šaukštus miltų, cukrų, druską, mieles, šiltą pieną ir gerai išmaišykite. Uždenkite audeklu ir palikite 15-20 minučių, kad pakiltų.
Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinius ir supilkite juos į paruoštą oparą. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir išmaišykite. Į skystą mišinį nuolat maišydami palaipsniui suberkite miltus. Nuolatinis ir kruopštus minkymas padeda gauti minkštą ir švelnią tešlą. Viršų pabarstykite miltais, uždenkite audiniu ar rankšluosčiu ir palikite 20 minučių pakilti šiltoje vietoje. Jos tūris turi bent padvigubėti, šiek tiek išminkykite ir vėl leiskite pakilti. Antrą kartą pakilus, galima gaminti produktus.
Žingsnis 3
Sumaišykite varškę su kiaušiniu, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir išplakite mikseriu iki minkštos ir vientisos masės.
Žingsnis 4
Perkelkite tešlą ant darbastalio, padalykite į 70 g gabalėlius, suformuokite rutuliukus ir išdėliokite juos vienas nuo kito ant kepimo skardos. Stiklinės dugną pamirkykite saulėgrąžų aliejuje ir padarykite duobutę bandelėse. Šonus aptepkite plaktu kiaušinio tryniu. Įdubimus pripildykite įdaru. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol taps auksinės spalvos. Kiaušinio baltymą ir cukraus pudrą suplakite mikseriu ir atsitiktinėmis linijomis aptepkite pyrago viršų.
Kategorijos