Publikavimo data: 2025-08-20
Aromatingos kukurūzų tortilijos su sūriu
Kukurūzų tortilijos yra daugelio nacionalinių virtuvių patiekalas. Kukurūzų miltai yra labai naudingi, jie palengvina virškinimo sistemą ir padeda iš organizmo pašalinti toksinus. Kukurūzų tortilijas paruošti gana paprasta, šiam patiekalui nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių. Kepant ant kukurūzų miltų, kepiniai bus trapūs, šiek tiek grūdėtos struktūros. Į tortilijas galima dėti įvairių varškės, kiaušinių ar sūrio įdarų. Paruoštos su sūriu tortilijos yra labai kvapnios, švelnaus kreminio skonio.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Giliame dubenyje sumaišykite 1 puodelį miltų ir tarkuotą sūrį. Pagal skonį pagardinkite druska. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 2
Pamažu supilkite pieną į dubenį ir gerai išmaišykite. Užminkykite tvirtą tešlą. Tešla turi būti ne skysta, o tirštos konsistencijos.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite apskritimus. Jie turėtų būti maždaug vienodo dydžio ir 1-2 cm storio. Sudrėkinkite tešlą vandeniu, kad neliptų prie rankų.
Žingsnis 4
Dėkite tešlos apskritimus į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi ir kepkite, kol taps auksinės spalvos (po 5-7 minutes iš kiekvienos pusės). Paruoštas tortilijas dėkite ant popieriaus ar servetėlės, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos