Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis
Aliejų su aitriosiomis paprikomis, rozmarinais ir česnakais galima naudoti kepant, troškinant ar kepant mėsą ir žuvį. Jo taip pat galima dėti į salotas kaip padažo. Aliejus yra aštrus ir aromatingas, todėl gaminant maistą nereikės naudoti papildomų pagardų ir prieskonių.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką.
Žingsnis 2
Į paruoštą indą sudėkite smulkintus pipirus, česnako skilteles ir rozmariną.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 95-100 °C temperatūros. Laipsniškai pilkite aliejų į butelį naudodami piltuvėlį.
Žingsnis 4
Leiskite aliejui atvėsti. Tada supilkite alyvuogių aliejų.
Žingsnis 5
Sandariai uždarykite indą ir perkelkite aliejų į tamsią vietą 3-4 dienoms.
Kategorijos