Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis

Aliejų su aitriosiomis paprikomis, rozmarinais ir česnakais galima naudoti kepant, troškinant ar kepant mėsą ir žuvį. Jo taip pat galima dėti į salotas kaip padažo. Aliejus yra aštrus ir aromatingas, todėl gaminant maistą nereikės naudoti papildomų pagardų ir prieskonių.
Gaminimo laikas
315 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
834 kcal.
Riebalai
93 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką.

Žingsnis 2

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis Žingsnis 2
Į paruoštą indą sudėkite smulkintus pipirus, česnako skilteles ir rozmariną.

Žingsnis 3

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 95-100 °C temperatūros. Laipsniškai pilkite aliejų į butelį naudodami piltuvėlį.

Žingsnis 4

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis Žingsnis 4
Leiskite aliejui atvėsti. Tada supilkite alyvuogių aliejų.

Žingsnis 5

Sandariai uždarykite indą ir perkelkite aliejų į tamsią vietą 3-4 dienoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos