Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis

Aliejų su aitriosiomis paprikomis, rozmarinais ir česnakais galima naudoti kepant, troškinant ar kepant mėsą ir žuvį. Jo taip pat galima dėti į salotas kaip padažo. Aliejus yra aštrus ir aromatingas, todėl gaminant maistą nereikės naudoti papildomų pagardų ir prieskonių.
Gaminimo laikas
315 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
834 kcal.
Riebalai
93 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite aitriąją papriką.

Žingsnis 2

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis Žingsnis 2
Į paruoštą indą sudėkite smulkintus pipirus, česnako skilteles ir rozmariną.

Žingsnis 3

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų iki 95-100 °C temperatūros. Laipsniškai pilkite aliejų į butelį naudodami piltuvėlį.

Žingsnis 4

Aromatinis aliejus su aitriosiomis paprikomis Žingsnis 4
Leiskite aliejui atvėsti. Tada supilkite alyvuogių aliejų.

Žingsnis 5

Sandariai uždarykite indą ir perkelkite aliejų į tamsią vietą 3-4 dienoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos