Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatizuotas graikinių riešutų džemas su gudobelėmis
Džemas - skanus ir sveikas skanėstas. Cukruje užkonservuotos uogos išsaugo naudingąsias savybes. Džemas - puikus priedas prie arbatos, o valgyti tiesiog skanu. Gudobelės uogienei suteikia saldžiarūgščio skonio. Gudobelės vaisiai savo sudėtyje turi antioksidantų, naudingi sergant širdies ir kraujagyslių ligomis, ramina nervų sistemą, mažina cukraus kiekį kraujyje.
Žingsnis 1
Cukrų suberkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.
Žingsnis 2
Pridėkite uogų: raudonųjų ir juodųjų serbentų bei gudobelių. Virkite ant silpnos ugnies, kol uogos pusiau išvirs.
Žingsnis 3
Feijoa supjaustykite apskritimais, o graikinius riešutus susmulkinkite iki vidutinio dydžio.
Žingsnis 4
Į uogienę suberkite feijoa ir riešutus. Palikite porai valandų. Vėl užvirinkite. Norėdami nustatyti, ar uogienė jau paruošta, užlašinkite lašelį uogienės ant lėkštutės, jei ji neišsisklaido, vadinasi, uogienė paruošta. Supilstykite į stiklainius.
Kategorijos