Aromatizuotas graikinių riešutų džemas su gudobelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Aromatizuotas graikinių riešutų džemas su gudobelėmis

Džemas - skanus ir sveikas skanėstas. Cukruje užkonservuotos uogos išsaugo naudingąsias savybes. Džemas - puikus priedas prie arbatos, o valgyti tiesiog skanu. Gudobelės uogienei suteikia saldžiarūgščio skonio. Gudobelės vaisiai savo sudėtyje turi antioksidantų, naudingi sergant širdies ir kraujagyslių ligomis, ramina nervų sistemą, mažina cukraus kiekį kraujyje.
Gaminimo laikas
135 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Aromatizuotas graikinių riešutų džemas su gudobelėmis Žingsnis 1
Cukrų suberkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps.

Žingsnis 2

Aromatizuotas graikinių riešutų džemas su gudobelėmis Žingsnis 2
Pridėkite uogų: raudonųjų ir juodųjų serbentų bei gudobelių. Virkite ant silpnos ugnies, kol uogos pusiau išvirs.

Žingsnis 3

Aromatizuotas graikinių riešutų džemas su gudobelėmis Žingsnis 3
Feijoa supjaustykite apskritimais, o graikinius riešutus susmulkinkite iki vidutinio dydžio.

Žingsnis 4

Aromatizuotas graikinių riešutų džemas su gudobelėmis Žingsnis 4
Į uogienę suberkite feijoa ir riešutus. Palikite porai valandų. Vėl užvirinkite. Norėdami nustatyti, ar uogienė jau paruošta, užlašinkite lašelį uogienės ant lėkštutės, jei ji neišsisklaido, vadinasi, uogienė paruošta. Supilstykite į stiklainius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos