Aštrus mangų padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Aštrus mangų padažas

Mango aštrusis padažas priklauso Indijos virtuvei. Tai universalus pagardas, kuris negali būti patiekiamas kaip atskiras patiekalas, o tik kaip priedas. Pavyzdžiui, prie kepto tofu, ryžių ar daržovių salotų. Prieš naudojimą padažą rekomenduojama laikyti šaldytuve. Aštraus mangų padažo variacijų yra daug. Pavyzdžiui, pridėjus citrinžolės - indiško grūdo, kuris dar vadinamas citrinžole. Rusų virtuvėje ją galima pakeisti citrinos arba laimo žievele.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
52 kcal.
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrus mangų padažas Žingsnis 1
Supjaustykite mangą. Nulupkite mangą, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite gabalėliais. Tada sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki tyrės.

Žingsnis 2

Aštrus mangų padažas Žingsnis 2
Paruoškite aštrų pagrindą. Smulkiai supjaustykite laimo žievelę ir aitriosios paprikos dribsnius, užpilkite vandeniu ir pavirkite 5 minutes. Po to ketvirtį valandos palaikykite ir perkoškite per sietelį.

Žingsnis 3

Aštrus mangų padažas Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus ir baigkite gaminti. Į mangų tyrę supilkite laimo ir citrinos vandenį bei citrinos sultis ir įdėkite 2-3 gabalėlius virtos aitriosios paprikos. Vėl suplakite mikseriu ir palikite pastovėti 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos