Publikavimo data: 2024-06-08
Aštrus mangų padažas
Mango aštrusis padažas priklauso Indijos virtuvei. Tai universalus pagardas, kuris negali būti patiekiamas kaip atskiras patiekalas, o tik kaip priedas. Pavyzdžiui, prie kepto tofu, ryžių ar daržovių salotų. Prieš naudojimą padažą rekomenduojama laikyti šaldytuve. Aštraus mangų padažo variacijų yra daug. Pavyzdžiui, pridėjus citrinžolės - indiško grūdo, kuris dar vadinamas citrinžole. Rusų virtuvėje ją galima pakeisti citrinos arba laimo žievele.
Žingsnis 1
Supjaustykite mangą. Nulupkite mangą, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite gabalėliais. Tada sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki tyrės.
Žingsnis 2
Paruoškite aštrų pagrindą. Smulkiai supjaustykite laimo žievelę ir aitriosios paprikos dribsnius, užpilkite vandeniu ir pavirkite 5 minutes. Po to ketvirtį valandos palaikykite ir perkoškite per sietelį.
Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus ir baigkite gaminti. Į mangų tyrę supilkite laimo ir citrinos vandenį bei citrinos sultis ir įdėkite 2-3 gabalėlius virtos aitriosios paprikos. Vėl suplakite mikseriu ir palikite pastovėti 1 valandą.
Kategorijos