Aštrus mangų padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Aštrus mangų padažas

Mango aštrusis padažas priklauso Indijos virtuvei. Tai universalus pagardas, kuris negali būti patiekiamas kaip atskiras patiekalas, o tik kaip priedas. Pavyzdžiui, prie kepto tofu, ryžių ar daržovių salotų. Prieš naudojimą padažą rekomenduojama laikyti šaldytuve. Aštraus mangų padažo variacijų yra daug. Pavyzdžiui, pridėjus citrinžolės - indiško grūdo, kuris dar vadinamas citrinžole. Rusų virtuvėje ją galima pakeisti citrinos arba laimo žievele.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
52 kcal.
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Aštrus mangų padažas Žingsnis 1
Supjaustykite mangą. Nulupkite mangą, pašalinkite kauliukus ir supjaustykite gabalėliais. Tada sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki tyrės.

Žingsnis 2

Aštrus mangų padažas Žingsnis 2
Paruoškite aštrų pagrindą. Smulkiai supjaustykite laimo žievelę ir aitriosios paprikos dribsnius, užpilkite vandeniu ir pavirkite 5 minutes. Po to ketvirtį valandos palaikykite ir perkoškite per sietelį.

Žingsnis 3

Aštrus mangų padažas Žingsnis 3
Sudėkite ingredientus ir baigkite gaminti. Į mangų tyrę supilkite laimo ir citrinos vandenį bei citrinos sultis ir įdėkite 2-3 gabalėlius virtos aitriosios paprikos. Vėl suplakite mikseriu ir palikite pastovėti 1 valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos