Publikavimo data: 2024-05-25
Aštrus pesto padažas su rukola ir graikiniais riešutais
"Pesto" yra garsus itališkas padažas, kurio pagrindą sudaro bazilikai, parmezanas, alyvuogių aliejus ir kedro riešutai. Šis padažas plačiai naudojamas Viduržemio jūros regiono virtuvėje ir patiekiamas ne tik kaip brusketos priedas, bet ir kaip picos priedas bei salotų padažas. Originalus pesto padažo su rukola ir graikiniais riešutais receptas yra naujoviškas klasikinio padažo receptas, kuris atgaivins jūsų skonio receptorius ir suteiks toną visai dienai.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje be aliejaus paskrudinkite graikinius riešutus, kad jų skonis ir aromatas būtų intensyvesnis. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka. Susmulkinkite česnaką.
Žingsnis 2
Maišytuvo dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus: rukolą, parmezaną, graikinius riešutus, alyvuogių aliejų, česnaką ir žiupsnelį druskos. Plakite, kol susidarys vientisa masė.
Kategorijos