Publikavimo data: 2024-06-08
Aštrus spanguolių padažas
Spanguolių padažas paprastai priskiriamas prie saldžiųjų ir naudojamas kepiniams bei desertams. Tačiau jei į uogas įbersite šiek tiek maltų juodųjų pipirų ir imbiero, galite pasigaminti puikų padažą mėsos ir žuvies patiekalams. Naujiems skoniams suteikti galima naudoti ir kitas uogas ar vaisius, pavyzdžiui, apelsinus. Svarbu, kad spanguolės būtų prinokusios. Neprinokusios uogos sugadins padažo skonį, jis bus kartus.
Žingsnis 1
Paruoškite spanguolių pagrindą. Uogas sudėkite į puodą, uždenkite dangčiu ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kol suminkštės ir susidarys sultys. Tai užtruks apie 7-9 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite likusius ingredientus ir galutinai paruoškite padažą. Į pašildytas spanguoles sudėkite imbierą, medų ir maltus juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite ir virkite 10-15 minučių. Tada leiskite padažui šiek tiek atvėsti ir susmulkinkite jį panardinamuoju maišytuvu.
Kategorijos