Publikavimo data: 2024-06-08
Aštrūs sūdyti šprotai pagal GOST
Aštrūs sūdyti šprotai pagal GOST - tai šprotai, sūdyti druska, cukrumi ir prieskoniais. Pagrindinė šių šprotų ypatybė, skirianti juos nuo kitų žuvų rūšių, yra ta, kad jie užpilami atvėsintu sūrymu ir paliekami marinuoti 24 valandas. Tinkamai pasūdytų šprotų mėsa tampa minkšta, sultinga ir neturi aštraus skonio. Žuvis būna labai skani, pagardinta prieskoniais.
Žingsnis 1
Paimkite puodą ir pripilkite į jį vandens. Į vandenį suberkite druską, cukrų, lauro lapą, kalendrą, saldžiuosius žirnelius, juoduosius žirnelius ir gvazdikėlius. Visą šį skystį virkite 2-5 minutes.
Žingsnis 2
Išvirus, gautą sūrymą reikia atvėsinti. Kol sūrymas aušinamas, paimkite šprotus ir gerai nuplaukite. Tada leiskite vandeniui nutekėti. Po to paimkite gilų indą ir perkelkite į jį šprotus.
Žingsnis 3
Užpilkite šprotus atvėsintu sūrymu ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms. Kai šprotai pastovi sūryme, išimkite juos iš sūrymo ir nulupkite. Sudėkite svogūnus ir lengvai apšlakstykite šprotus augaliniu aliejumi.
Kategorijos