Aštrūs sūdyti šprotai pagal GOST pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Aštrūs sūdyti šprotai pagal GOST

Aštrūs sūdyti šprotai pagal GOST - tai šprotai, sūdyti druska, cukrumi ir prieskoniais. Pagrindinė šių šprotų ypatybė, skirianti juos nuo kitų žuvų rūšių, yra ta, kad jie užpilami atvėsintu sūrymu ir paliekami marinuoti 24 valandas. Tinkamai pasūdytų šprotų mėsa tampa minkšta, sultinga ir neturi aštraus skonio. Žuvis būna labai skani, pagardinta prieskoniais.
Gaminimo laikas
1500 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
71 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.55/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrūs sūdyti šprotai pagal GOST Žingsnis 1
Paimkite puodą ir pripilkite į jį vandens. Į vandenį suberkite druską, cukrų, lauro lapą, kalendrą, saldžiuosius žirnelius, juoduosius žirnelius ir gvazdikėlius. Visą šį skystį virkite 2-5 minutes.

Žingsnis 2

Aštrūs sūdyti šprotai pagal GOST Žingsnis 2
Išvirus, gautą sūrymą reikia atvėsinti. Kol sūrymas aušinamas, paimkite šprotus ir gerai nuplaukite. Tada leiskite vandeniui nutekėti. Po to paimkite gilų indą ir perkelkite į jį šprotus.

Žingsnis 3

Aštrūs sūdyti šprotai pagal GOST Žingsnis 3
Užpilkite šprotus atvėsintu sūrymu ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms. Kai šprotai pastovi sūryme, išimkite juos iš sūrymo ir nulupkite. Sudėkite svogūnus ir lengvai apšlakstykite šprotus augaliniu aliejumi.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos