Publikavimo data: 2025-08-16
Marinuota silkė namuose
Marinuota silkė yra labai paprastas ir skanus užkandis, silkę galima marinuoti namuose ir tai visai nesudėtinga. Marinuota silkė visada turi paklausą ant stalo. Paruošus tokią silkę, ji gaunasi labai sultinga ir skani. Į paruošimui skirtą sūrymą gaminant nereikėtų dėti nieko papildomai, tik druskos, cukraus ir pipirų, nes silkė labai savaime išsilaiko, todėl žuvis gaunasi natūralaus skonio.
Žingsnis 1
Į gilų puodą suberkite druską, cukrų, įberkite dviejų rūšių pipirų, įdėkite lauro lapą, jei norite, galite įdėti gvazdikėlių, kalendros sėklų. Pastatę puodą su paruoštu sūrymu ant ugnies, užvirinkite. Sūrymą virkite kelias minutes, kad ištirptų druska ir cukrus. Palikite sūrymą atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Tvarkingai supjaustykite žuvį, išimkite visus vidurius ir aštriomis žirklėmis nukirpkite žuvies pelekus. Paimkite stiklainį arba indą, kuriame marinuosite žuvį, ir į jį įdėkite išvalytą sel'edką. Žuvį užpilkite sūrymu, į sudochoką reikia įdėti pipirų ir lauro lapą. Sūrymu turi būti apsemta visa žuvis, kad ji būtų tolygiai pasūdyta.
Žingsnis 3
Sandariai uždenkite padėklą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą. Po 72 valandų marinuotą silkę galite valgyti. Per tą laiką ji visiškai tolygiai pasūdoma. Prieš patiekdami marinuotą silkę, padėkite gabalėlius ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų visas skysčio perteklius.
Kategorijos