Publikavimo data: 2024-06-09
Marinuoti šprotai
Marinuoti šprotai - skanus patiekalas šventiniam stalui ir tiesiog geras užkandis. Tokie šprotai puikiai derės su virtomis bulvėmis, iš jų galima pasigaminti sumuštinių su rugine duona. Žuvį taip pat galite naudoti salotoms. Marinatas ruošiamas iš pagrindinių prieskonių, jei norite, galite pridėti kitų prieskonių, kad pagerintumėte arba paįvairintumėte šprotų skonį.
Žingsnis 1
Pirmiausia žuvį reikia išvalyti, pašalinti vidų, galvas su žiaunomis ir pelekais (palikti tik uodegas). Tada mažas žuvis nuplaukite ir palikite džiūti ant sietelio arba popierinių rankšluosčių.
Žingsnis 2
Tada į vieną arbatinį šaukštelį cukraus įberkite tris šaukštus druskos ir viską sumaišykite. Gautą mišinį sumaišykite su žuvimi dideliame dubenyje ar kitame inde, į kurio dydį tilptų paruoštas marinavimo mišinys ir kilogramas žuvies. Pagal skonį įberkite šviežiai maltų pipirų ir garstyčių. Druskos mišinį būtina paskirstyti tolygiai, kad kiekviena žuvis gautų savo sūdymui skirtą porciją.
Žingsnis 3
Šviežiai išvirtą žuvį uždenkite dangčiu arba lėkšte ir ant viršaus uždėkite slėginę viryklę. (tai gali būti akmuo arba indas su vandeniu). Dažnai galima apsieiti ir be slėgtuvo, tokiu atveju pirmosiomis valandomis (4 val.) žuvį būtina periodiškai pamaišyti, kad ji tolygiai sūdytųsi. Padėkite indą vėsioje vietoje (ne aukštesnėje kaip +15 laipsnių Celsijaus temperatūroje).
Kategorijos