Lengvai sūdyta lašiša su naminiu sūdymu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Lengvai sūdyta lašiša su naminiu sūdymu

Lašišos sūdymas namuose turi keletą privalumų, vienas iš jų - patiekalas kainuos daug pigiau nei perkant paruoštą žuvį. Antra - šis paruošimo būdas, t. y. be terminio apdorojimo, yra daug sveikesnis, nes išsaugo visas medžiagas, kurių gausu raudonojoje žuvyje. Be to, jame beveik nėra angliavandenių, todėl jis tinka įvairioms mitybos rekomendacijoms.
Gaminimo laikas
1440 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
20 g
Riebalai
9 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.75/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Lengvai sūdyta lašiša su naminiu sūdymu Žingsnis 1
Sumaišykite cukrų ir druską ir pabarstykite žuvį iš visų pusių. Į indo dugną įdėkite krapų. Ant viršaus sudėkite žuvies gabalėlius.

Žingsnis 2

Lengvai sūdyta lašiša su naminiu sūdymu Žingsnis 2
Sudėtą žuvį užpilkite augaliniu aliejumi. Padėkite į šaldytuvą vienai dienai. Po to galite patiekti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos