Publikavimo data: 2024-05-20
Aviečių ir braškių uogienė
Kokia uogienė patiks visiems be išimties? Greičiausiai aviečių ir braškių uogienę. Gamindami šį skanėstą žiemai, išsaugosite mėgstamų uogų skonį ištisus metus. Džemas gaunasi vidutinio tirštumo, saldaus, sodraus skonio. Verta paminėti, kad aviečių ir braškių uogienė yra ne tik kvapni, bet ir labai graži.
Žingsnis 1
Uogas užpilkite cukrumi. Į keptuvę sudėkite avietes ir braškes ir užpilkite cukrumi. Palikite 20-30 minučių. Per tą laiką uogos išskirs sultis.
Žingsnis 2
Išvirkite uogas. Po pusvalandžio puodą pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirinkite, nuimkite putas ir sumažinkite ugnį. Virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Supilkite uogienę į stiklainius. Karštą uogienę supilkite į sausus sterilizuotus stiklainius ir juos uždarykite. Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir palikite, kol visiškai atvės. Aviečių ir braškių uogienę laikykite vėsioje vietoje. Tai gali būti rūsys, sandėliukas, sandėliukas.
Kategorijos