Aviečių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Aviečių uogienė

Aviečių uogienė yra gerai žinoma liaudiška priemonė peršalimo ligoms gydyti. Namuose lengva pasigaminti naudingą ir skanią priemonę, kuri ypač patiks vaikams. Svarbiausia pasirinkti tinkamą pagrindą virimui: uogos virimui būtinai turi būti imamos šviežios. Gerai, jei jos bus iš namų sodo. Cukraus kiekį galima reguliuoti savo nuožiūra. Produktą galima naudoti iš karto arba suvynioti į stiklainius ir laikyti žiemai.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
122 kcal.
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aviečių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite aviečių uogienės pagrindą. Paskirstykite uogas į paruoštus stiklainius. Cukrų padalykite į 3 dalis ir supilkite ant uogų. Dėkite į šaldytuvą 8-9 valandoms.

Žingsnis 2

Aviečių uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Vieno stiklainio turinį tolygiai padalykite į kitus du stiklainius. Sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu, kad skysčio būtų iki "pečių". Užvirinkite ant didelės ugnies ir virkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Aviečių uogienė Žingsnis 3
Džemą sudėkite į saugyklą. Karštą uogienę išimkite iš puodo su vandeniu, greitai uždenkite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos