Publikavimo data: 2024-05-20
Aviečių uogienė
Aviečių uogienė yra gerai žinoma liaudiška priemonė peršalimo ligoms gydyti. Namuose lengva pasigaminti naudingą ir skanią priemonę, kuri ypač patiks vaikams. Svarbiausia pasirinkti tinkamą pagrindą virimui: uogos virimui būtinai turi būti imamos šviežios. Gerai, jei jos bus iš namų sodo. Cukraus kiekį galima reguliuoti savo nuožiūra. Produktą galima naudoti iš karto arba suvynioti į stiklainius ir laikyti žiemai.
Žingsnis 1
Paruoškite aviečių uogienės pagrindą. Paskirstykite uogas į paruoštus stiklainius. Cukrų padalykite į 3 dalis ir supilkite ant uogų. Dėkite į šaldytuvą 8-9 valandoms.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Vieno stiklainio turinį tolygiai padalykite į kitus du stiklainius. Sudėkite juos į puodą, užpilkite vandeniu, kad skysčio būtų iki "pečių". Užvirinkite ant didelės ugnies ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Džemą sudėkite į saugyklą. Karštą uogienę išimkite iš puodo su vandeniu, greitai uždenkite dangteliais.
Kategorijos