Avokadų gvakamolė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų gvakamolė

Populiariausias avokadų padažas, žinoma, yra klasikinis tirštas meksikietiškas gvakamolės padažas. Jį lengva pasigaminti namuose iš paprastų ir nebrangių daržovių ir prieskonių. Pirmiausia reikia sutrinti prinokusį avokadą. Tuomet į suminkštėjusią masę sudėkite pjaustytus pomidorus, svogūnus, kalendras ir aitriąsias paprikas. Kad skonis būtų sodresnis ir jausmingesnis, reikėtų įberti įvairių prieskonių ir druskos. Laimo sultys suteiks patiekalui rūgštumo ir neleis padažui oksiduotis į rudą spalvą.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų gvakamolė Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kruopščiai sutrinkite avokadą šakute. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorą. Aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Avokadų gvakamolė Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į avokadų dubenį sudėkite svogūną, pomidorą, aitriąją papriką, kalendrą, druską ir laimo sultis. Viską gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos