Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų gvakamolė
Populiariausias avokadų padažas, žinoma, yra klasikinis tirštas meksikietiškas gvakamolės padažas. Jį lengva pasigaminti namuose iš paprastų ir nebrangių daržovių ir prieskonių. Pirmiausia reikia sutrinti prinokusį avokadą. Tuomet į suminkštėjusią masę sudėkite pjaustytus pomidorus, svogūnus, kalendras ir aitriąsias paprikas. Kad skonis būtų sodresnis ir jausmingesnis, reikėtų įberti įvairių prieskonių ir druskos. Laimo sultys suteiks patiekalui rūgštumo ir neleis padažui oksiduotis į rudą spalvą.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kruopščiai sutrinkite avokadą šakute. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pomidorą. Aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Į avokadų dubenį sudėkite svogūną, pomidorą, aitriąją papriką, kalendrą, druską ir laimo sultis. Viską gerai išmaišykite.
Kategorijos