Gvakamolė su avokadais ir laimu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Gvakamolė su avokadais ir laimu

Pagal klasikinį meksikietišką receptą gvakamolė gaminama iš avokadų ir laimo. Tai šaltas užkandis arba tirštos konsistencijos padažas, gaminamas iš trinto avokado minkštimo. Į padažą gali būti dedama pomidorų, šviežių prieskonių ir įvairių prieskonių. Gvakamolę galima dėti į sumuštinius, užkandžius ir pagrindinius patiekalus. Receptui rinkitės prinokusius, vidutinio minkštumo avokadus tamsia odele. Jei yra tik kietų vaisių, juos galima brandinti namuose kambario temperatūroje 3-5 dienas.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Gvakamolė su avokadais ir laimu Žingsnis 1
Padažui skirtus ingredientus sutrinkite. Avokadų minkštimą sudėkite į maišytuvo indą ir supilkite laimo sultis. Įdėkite susmulkintą česnaką ir kalendrą. Sumaišykite.

Žingsnis 2

Gvakamolė su avokadais ir laimu Žingsnis 2
Baigkite ruošti gvakamolę. Pasūdykite maistą ir supilkite alyvuogių aliejų į dubenį. Suplakite ingredientus iki vientisos ir tirštos masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, gvakamolė, jūsų receptai, daržovių padažai, avokadų sezonas, per 5 minutes, yra bendrų alergenų., paprastai, padažai ir marinatai

Kategorijos