Gvakamolė su avokadais ir laimu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Gvakamolė su avokadais ir laimu

Pagal klasikinį meksikietišką receptą gvakamolė gaminama iš avokadų ir laimo. Tai šaltas užkandis arba tirštos konsistencijos padažas, gaminamas iš trinto avokado minkštimo. Į padažą gali būti dedama pomidorų, šviežių prieskonių ir įvairių prieskonių. Gvakamolę galima dėti į sumuštinius, užkandžius ir pagrindinius patiekalus. Receptui rinkitės prinokusius, vidutinio minkštumo avokadus tamsia odele. Jei yra tik kietų vaisių, juos galima brandinti namuose kambario temperatūroje 3-5 dienas.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
24 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Gvakamolė su avokadais ir laimu Žingsnis 1
Padažui skirtus ingredientus sutrinkite. Avokadų minkštimą sudėkite į maišytuvo indą ir supilkite laimo sultis. Įdėkite susmulkintą česnaką ir kalendrą. Sumaišykite.

Žingsnis 2

Gvakamolė su avokadais ir laimu Žingsnis 2
Baigkite ruošti gvakamolę. Pasūdykite maistą ir supilkite alyvuogių aliejų į dubenį. Suplakite ingredientus iki vientisos ir tirštos masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos