Publikavimo data: 2025-08-16
Gvakamolė su avokadais ir laimu
Pagal klasikinį meksikietišką receptą gvakamolė gaminama iš avokadų ir laimo. Tai šaltas užkandis arba tirštos konsistencijos padažas, gaminamas iš trinto avokado minkštimo. Į padažą gali būti dedama pomidorų, šviežių prieskonių ir įvairių prieskonių. Gvakamolę galima dėti į sumuštinius, užkandžius ir pagrindinius patiekalus. Receptui rinkitės prinokusius, vidutinio minkštumo avokadus tamsia odele. Jei yra tik kietų vaisių, juos galima brandinti namuose kambario temperatūroje 3-5 dienas.
Žingsnis 1
Padažui skirtus ingredientus sutrinkite. Avokadų minkštimą sudėkite į maišytuvo indą ir supilkite laimo sultis. Įdėkite susmulkintą česnaką ir kalendrą. Sumaišykite.
Žingsnis 2
Baigkite ruošti gvakamolę. Pasūdykite maistą ir supilkite alyvuogių aliejų į dubenį. Suplakite ingredientus iki vientisos ir tirštos masės.
Kategorijos