Publikavimo data: 2025-08-17
Gvakamolė su kukurūzais ir šviežiomis žolelėmis
Gvakamolė - tai meksikietiškas avokadų padažas. Jis patiekiamas su įvairiais patiekalais. Raktas į gardų ir unikalų gvakamolės padažą yra pagrindinio ingrediento prinokimas, vienalytė konsistencija, nesumažinta iki tyrės, taip pat minimalus prieskonių kiekis, apsiribokite druska ir pipirais. Jei norite klasikinio padažo receptui suteikti originalumo, papildykite jį kukurūzais ir šviežiomis žolelėmis. Šis padažas tiks prie mėsos kepsnių, bulvių košės sriubų ir jūros gėrybių.
Žingsnis 1
Iškepkite kukurūzus ir paprikas. Paprikas perpjaukite į 4 dalis, kukurūzus ištepkite sviestu ir suvyniokite į foliją. Kepkite daržoves 200 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite ingredientus. Avokadus supjaustykite į kelias dalis, sudėkite į dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis. Susmulkinkite kalendrą. Atvėsinkite keptas daržoves ir nuimkite nuo paprikų odelę. Tada atskirkite kukurūzų grūdus nuo burbuolės ir supjaustykite paprikas nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite avokadą, kukurūzus, papriką, svogūną ir kalendrą. Sudėkite į dubenį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais ir raudonaisiais pipirais ir išmaišykite.
Kategorijos