Publikavimo data: 2025-08-16
Gvakamolė su avokadais ir citrinos sultimis
Gvakamolė - tai garsus meksikietiškas avokadų padažas, kuriuo gardinami įvairūs užkandžiai. Padaže esančio trinto avokado konsistenciją galima keisti pagal pageidavimą. Šiame recepte žalieji svogūnai paliekami nepjaustyti ir suteikia tyrei ryškaus traškumo. Taip pat galima įdėti smulkiai supjaustytų vyšninių pomidorų, prieš tai pašalinus nuo jų odelę. Dėl to padažas bus sultingas, ne toks tirštas ir tirštas.
Žingsnis 1
Paruoškite tyrę. Sudėkite avokado gabalėlius į maišytuvo dubenį. Išspauskite citrinos sultis, pasūdykite, įpilkite alyvuogių aliejaus, maltų juodųjų pipirų, petražolių ir česnako. Plakite iki norimos konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą patiekimui. Supilkite žaliuosius svogūnus į bulvių košę ir išmaišykite. Gvakamolę sudėkite į puodelį ir pabarstykite aitriąja paprika.
Kategorijos