Gvakamolė su avokadais ir citrinos sultimis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Gvakamolė su avokadais ir citrinos sultimis

Gvakamolė - tai garsus meksikietiškas avokadų padažas, kuriuo gardinami įvairūs užkandžiai. Padaže esančio trinto avokado konsistenciją galima keisti pagal pageidavimą. Šiame recepte žalieji svogūnai paliekami nepjaustyti ir suteikia tyrei ryškaus traškumo. Taip pat galima įdėti smulkiai supjaustytų vyšninių pomidorų, prieš tai pašalinus nuo jų odelę. Dėl to padažas bus sultingas, ne toks tirštas ir tirštas.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
322 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
25 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.92/5 (25 bal.)

Žingsnis 1

Gvakamolė su avokadais ir citrinos sultimis Žingsnis 1
Paruoškite tyrę. Sudėkite avokado gabalėlius į maišytuvo dubenį. Išspauskite citrinos sultis, pasūdykite, įpilkite alyvuogių aliejaus, maltų juodųjų pipirų, petražolių ir česnako. Plakite iki norimos konsistencijos.

Žingsnis 2

Gvakamolė su avokadais ir citrinos sultimis Žingsnis 2
Paruoškite padažą patiekimui. Supilkite žaliuosius svogūnus į bulvių košę ir išmaišykite. Gvakamolę sudėkite į puodelį ir pabarstykite aitriąja paprika.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos