Avokadų padažas su garstyčiomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų padažas su garstyčiomis

Avokadas yra sotus, tačiau labai sveikas vaisius, turintis rekordiškai daug maistinių medžiagų ir vitaminų. Maloni sviestinė avokado konsistencija leidžia pasigaminti subtilų padažą, kuris puikiai papildys patiekalus. O kad jo skonis būtų išraiškingesnis, būtina įdėti garstyčių, kurios taps savotišku padažo akcentu. Paruoštas produktas bus puiki majonezo alternatyva ir suteiks daug daugiau naudos sveikatai.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų padažas su garstyčiomis Žingsnis 1
Paruoškite avokadą. Perpjaukite vaisių per pusę ir atsargiai apverskite, padalydami jį į dvi dalis. Po to išimkite kauliuką ir išskobkite minkštimą iš žievelės. Jei vaisius pakankamai minkštas, galite tai padaryti šaukštu, tačiau galite naudoti ir įprastą peilį.

Žingsnis 2

Avokadų padažas su garstyčiomis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Lengvai sutrinkite minkštimą ir sudėkite jį į blenderio dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir garstyčių. Pabaigoje ingredientus apšlakstykite citrinos sultimis, išspausdami jas iš vaisių. Mišinį gerai išmaišykite blenderiu iki vientisos kreminės masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos