Avokadų padažas su kalendromis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Avokadų padažas su kalendromis

Gvakamolė yra šaltas užkandis, turintis tiršto padažo konsistenciją. Švelnus avokado minkštimas puikiai dera su sultinga kalendra ir laimo sultimis. O česnako skiltelės papildo mišinį, suteikdamos jam daugiau aštrumo. Įdomu tai, kad gvakamolė yra meksikietiškos kilmės, kai į ją dedama pomidorų ir įvairių prieskonių, todėl padažo skonis tampa sultingesnis ir aštresnis. Patiekiama su bulvių traškučiais arba tortilijų traškučiais - plona tortilija, pagaminta iš kukurūzų arba kvietinių miltų.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
269 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
26 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Avokadų padažas su kalendromis Žingsnis 1
Pradėkite pasiruošimą. Atsargiai perpjaukite avokadą per pusę, susukite ir padalykite į dvi lygias dalis. Atidėkite kauliuką į šalį, o minkštimą pašalinkite nuo žievelės ir sudėkite į blenderio dubenį. Perpjaukite laimą pusiau ir išspauskite sultis.

Žingsnis 2

Avokadų padažas su kalendromis Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nulupkite česnako skilteles ir sudėkite jas į trintuvą. Įpilkite laimo sulčių, kalendros, alyvuogių aliejaus ir druskos pagal skonį. Sumalkite mišinį iki vientisos tyrės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, per 30 minučių, kriaušių sezonas, obuolių sezonas, confit, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, uogienė su obuoliais, uogienė su apelsinais

Kategorijos