Publikavimo data: 2025-08-16
Avokadų padažas su kalendromis
Gvakamolė yra šaltas užkandis, turintis tiršto padažo konsistenciją. Švelnus avokado minkštimas puikiai dera su sultinga kalendra ir laimo sultimis. O česnako skiltelės papildo mišinį, suteikdamos jam daugiau aštrumo. Įdomu tai, kad gvakamolė yra meksikietiškos kilmės, kai į ją dedama pomidorų ir įvairių prieskonių, todėl padažo skonis tampa sultingesnis ir aštresnis. Patiekiama su bulvių traškučiais arba tortilijų traškučiais - plona tortilija, pagaminta iš kukurūzų arba kvietinių miltų.
Žingsnis 1
Pradėkite pasiruošimą. Atsargiai perpjaukite avokadą per pusę, susukite ir padalykite į dvi lygias dalis. Atidėkite kauliuką į šalį, o minkštimą pašalinkite nuo žievelės ir sudėkite į blenderio dubenį. Perpjaukite laimą pusiau ir išspauskite sultis.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Nulupkite česnako skilteles ir sudėkite jas į trintuvą. Įpilkite laimo sulčių, kalendros, alyvuogių aliejaus ir druskos pagal skonį. Sumalkite mišinį iki vientisos tyrės.
Kategorijos