Publikavimo data: 2024-06-22
Azijietiškas sojų ir apelsinų marinatas
Skanios mėsos ar žuvies gaminimo paslaptis slypi marinate. Priklausomai nuo produkto ir patiekalo, verta pasirinkti tinkamus prieskonius ir padažus. Siūlome jums sojų ir apelsinų marinato receptą, kuris puikiai tinka azijietiško stiliaus patiekalams. Su šiuo marinatu ypač tinka raudona žuvis. Marinuokite filė 20 minučių, o tada kepkite orkaitėje. Arba palikite ją marinate per naktį ir tada turėsite skanią marinuotą raudonąją žuvį sumuštiniams ir užkandžiams.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus, susmulkinkite aitriąją papriką.
Žingsnis 2
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite žaliąjį svogūną, apelsino žievelę, aitriąją papriką, maltą imbierą ir šaukštą medaus.
Žingsnis 3
Įpilkite apelsinų sulčių, sojų padažo ir sezamų aliejaus. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Marinatas paruoštas.
Žingsnis 4
Gautas marinatas bus naudojamas žuviai marinuoti. Paruoškite lašišos filė: išimkite kaulus ir plėveles. Lašišą sudėkite į dubenį ir užpilkite marinatu. Uždenkite žuvį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.
Žingsnis 5
Žuvis šiame marinate yra labai kvapni ir skani. Ją galima supjaustyti griežinėliais ir patiekti šaltą arba iškepti orkaitėje.
Kategorijos