Azijietiškas universalus padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Azijietiškas universalus padažas

Nuo senovės žmonės maistą gardino druska, pipirais ir prieskoniais, o vėliau pradėjo gaminti padažus - pavyzdžiui, vienoje senovinėje kulinarijos knygoje jau buvo apie 100 padažų receptų. XVIII a. prancūzų virėjas Antuanas Karemas (Antoine Carême), pramintas "virėjų karaliumi ir karalių virėju", visus padažus skirstė į pagrindinius - espagnole, veloute, vokiškąjį, bešamelio - ir antraeilius padažus, ruošiamus pagrindinių padažų pagrindu. Šiais laikais padažai dažniau gaminami lengvi, kaip ir salotų padažai. Toks yra universalus azijietiškas padažas.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
221 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Azijietiškas universalus padažas Žingsnis 1
Paruoškite sezamo sėklas. Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ir suberkite sezamo sėklas. Kepkite sėklas, kol jos taps auksinės spalvos, apie 7-10 minučių, ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 2

Azijietiškas universalus padažas Žingsnis 2
Paruoškite azijietišką padažą. Medų, česnako gabalėlius ir imbiero šaknį sudėkite į maišytuvo indą. Supilkite sojų padažą, ryžių actą ir sezamų aliejų. Viską sutrinkite ir suplakite iki vientisos masės. Perpilkite padažą į dubenį, suberkite sezamo sėklas ir susmulkintus žaliuosius svogūnus. Dar kartą gerai išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos