Publikavimo data: 2024-06-08
Azijietiškas universalus padažas
Nuo senovės žmonės maistą gardino druska, pipirais ir prieskoniais, o vėliau pradėjo gaminti padažus - pavyzdžiui, vienoje senovinėje kulinarijos knygoje jau buvo apie 100 padažų receptų. XVIII a. prancūzų virėjas Antuanas Karemas (Antoine Carême), pramintas "virėjų karaliumi ir karalių virėju", visus padažus skirstė į pagrindinius - espagnole, veloute, vokiškąjį, bešamelio - ir antraeilius padažus, ruošiamus pagrindinių padažų pagrindu. Šiais laikais padažai dažniau gaminami lengvi, kaip ir salotų padažai. Toks yra universalus azijietiškas padažas.
Žingsnis 1
Paruoškite sezamo sėklas. Įkaitinkite nepridegančią keptuvę ir suberkite sezamo sėklas. Kepkite sėklas, kol jos taps auksinės spalvos, apie 7-10 minučių, ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Paruoškite azijietišką padažą. Medų, česnako gabalėlius ir imbiero šaknį sudėkite į maišytuvo indą. Supilkite sojų padažą, ryžių actą ir sezamų aliejų. Viską sutrinkite ir suplakite iki vientisos masės. Perpilkite padažą į dubenį, suberkite sezamo sėklas ir susmulkintus žaliuosius svogūnus. Dar kartą gerai išmaišykite.
Kategorijos