Publikavimo data: 2024-04-28
Ąžuolo tinktūra
Tinktūra - tai alkoholinis gėrimas, kuris ilgą laiką užpilamas žolelėmis, uogomis, žieve, vaisiais. Ąžuolo tinktūra yra viena lengviausiai paruošiamų žievės tinktūros rūšių. Samagonas prilaikomas ant ąžuolo žievės, nes ji pasižymi filtravimo ir alkoholio pagrindo skonį sušvelninančiomis savybėmis. Svarbu pasirinkti tinkamą infuzijos ir gėrimo laikymo indą, t. y. stiklinį. Be to, infuzijos procesas turi vykti tinkamoje vietoje - tamsioje ir vėsioje.
Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Į stiklinį indelį įdėkite medaus, korių ir užpilkite spiritu. Sandariai uždarykite stiklainį ir palikite tamsioje vietoje 10 dienų.
Žingsnis 2
Tinktūrą perkoškite. Po 10 dienų skystį perkoškite per sietelį. Supilkite tinktūrą į mažesnius indus ir palikite vėsioje vietoje dar 5 dienoms.
Kategorijos