Ąžuolo tinktūra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-28

Ąžuolo tinktūra

Tinktūra - tai alkoholinis gėrimas, kuris ilgą laiką užpilamas žolelėmis, uogomis, žieve, vaisiais. Ąžuolo tinktūra yra viena lengviausiai paruošiamų žievės tinktūros rūšių. Samagonas prilaikomas ant ąžuolo žievės, nes ji pasižymi filtravimo ir alkoholio pagrindo skonį sušvelninančiomis savybėmis. Svarbu pasirinkti tinkamą infuzijos ir gėrimo laikymo indą, t. y. stiklinį. Be to, infuzijos procesas turi vykti tinkamoje vietoje - tamsioje ir vėsioje.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
229 kcal.
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ąžuolo tinktūra Žingsnis 1
Sumaišykite ingredientus. Į stiklinį indelį įdėkite medaus, korių ir užpilkite spiritu. Sandariai uždarykite stiklainį ir palikite tamsioje vietoje 10 dienų.

Žingsnis 2

Ąžuolo tinktūra Žingsnis 2
Tinktūrą perkoškite. Po 10 dienų skystį perkoškite per sietelį. Supilkite tinktūrą į mažesnius indus ir palikite vėsioje vietoje dar 5 dienoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos