Vyšnių tinktūra pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Vyšnių tinktūra

Vyšnių tinktūra yra skanus, bet gana stiprus gėrimas. Receptą sudaro vyšnių užpylimas degtine. Tinktūrą lengva pasigaminti namuose, tereikia pasirinkti uogas ir kokybišką degtinę. Vyšnias galima naudoti ir šviežias, ir šaldytas. Svarbiausia, kad uogos būtų kuo labiau prinokusios. Vyšnių tinktūra padeda sergant peršalimo ligomis, ramina nervų sistemą ir gerina medžiagų apykaitą.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
190 kcal.
Angliavandeniai
22 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.67/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vyšnių tinktūra Žingsnis 1
Paruoškite vyšnias užpilui. Nuplautas vyšnias sudėkite į švarų stiklainį. Užpilkite stiklainį cukrumi ir išmaišykite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų tarp uogų. Palikite uogas su cukrumi pastovėti šiltoje vietoje 3-4 valandas. Tada visas uogas gerai sumaišykite su sultimis.

Žingsnis 2

Vyšnių tinktūra Žingsnis 2
Pasigaminkite vyšnių tinktūros. Į stiklainį su vyšniomis supilkite degtinę ir uždenkite dangteliu. Padėkite stiklainį į tamsią, vėsią vietą 3-4 savaitėms. Keletą kartų per savaitę tinktūrą suplakite. Tai būtina, kad gėrimas būtų ryškesnis ir sodresnis.

Žingsnis 3

Vyšnių tinktūra Žingsnis 3
Vyšnių tinktūrą perkoškite. Po 3-4 savaičių tinktūrą perkoškite per kelis marlės sluoksnius, supilkite į butelius ir užkimškite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos