Publikavimo data: 2024-04-17
Vyšnių tinktūra
Vyšnių tinktūra yra skanus, bet gana stiprus gėrimas. Receptą sudaro vyšnių užpylimas degtine. Tinktūrą lengva pasigaminti namuose, tereikia pasirinkti uogas ir kokybišką degtinę. Vyšnias galima naudoti ir šviežias, ir šaldytas. Svarbiausia, kad uogos būtų kuo labiau prinokusios. Vyšnių tinktūra padeda sergant peršalimo ligomis, ramina nervų sistemą ir gerina medžiagų apykaitą.
Žingsnis 1
Paruoškite vyšnias užpilui. Nuplautas vyšnias sudėkite į švarų stiklainį. Užpilkite stiklainį cukrumi ir išmaišykite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų tarp uogų. Palikite uogas su cukrumi pastovėti šiltoje vietoje 3-4 valandas. Tada visas uogas gerai sumaišykite su sultimis.
Žingsnis 2
Pasigaminkite vyšnių tinktūros. Į stiklainį su vyšniomis supilkite degtinę ir uždenkite dangteliu. Padėkite stiklainį į tamsią, vėsią vietą 3-4 savaitėms. Keletą kartų per savaitę tinktūrą suplakite. Tai būtina, kad gėrimas būtų ryškesnis ir sodresnis.
Žingsnis 3
Vyšnių tinktūrą perkoškite. Po 3-4 savaičių tinktūrą perkoškite per kelis marlės sluoksnius, supilkite į butelius ir užkimškite dangteliais.
Kategorijos