Publikavimo data: 2024-04-17
Vynuogių tinktūra
Iš vynuogių gaminami ne tik vynai, bet ir gardžios tinktūros. Vynuogių tinktūrą lengva pasigaminti namuose. Svarbiausia recepte - vynuoges užpilti degtine arba alkoholiu. Kad gėrimas būtų labiau panašus į desertą, galite įdėti cukraus. Cukrus užgesins alkoholio aštrumą ir padarys jį švelnesnį. Jei norite išgauti rafinuotesnio skonio tinktūrą, eksperimentuokite su ingredientais. Šiuo tikslu galite pridėti prieskonių, pavyzdžiui, cinamono, vanilės, gvazdikėlių.
Žingsnis 1
Paruoškite vynuoges užpilui. Nuplautas ir nuluptas atrinktas vynuoges supilkite į stiklainį. Ant viršaus užberkite cukraus.
Žingsnis 2
Pasigaminkite vynuogių tinktūrą. Užpilkite stiklainio turinį degtine ir gerai išmaišykite. Uždenkite sandariu dangteliu ir pastatykite tamsioje vietoje, kad 3 savaites bręstų. Kas 2-3 dienas patikrinkite tinktūrą ir ją pakratykite.
Žingsnis 3
Tinktūrą perkoškite. Po 3 savaičių tinktūrą perkoškite per dvigubai sulankstytą marlę. Gautą tinktūrą supilkite į butelius. Sandariai uždarykite ir laikykite tamsioje vėsioje vietoje.
Kategorijos