Publikavimo data: 2024-06-08
Baltasis lazanijos padažas
Baltasis lazanijos padažas vadinamas bešameliu. Jis buvo išrastas prieš 500 metų Prancūzijoje, tačiau popieriuje įamžintas tik prieš du šimtmečius. Dabar "Bešamelis" yra vienas iš penkių pagrindinių Europos virtuvės padažų. Klasikinė sudėtis lakoniška - sviestas, miltai ir pienas. Šiuolaikinis receptas leidžia pridėti papildomų ingredientų. Pavyzdžiui, muskato riešuto, žolelių, pomidorų pastos, sūrio.
Žingsnis 1
Paruoškite kremo pagrindą. Ištirpinkite sviestą, tada dalimis suberkite miltus ir nepamirškite nuolat maišyti. Kepkite maždaug 3-4 minutes, kol susidarys graži rusva spalva.
Žingsnis 2
Padažą užvirinkite iki virimo temperatūros. Visą laiką maišydami palaipsniui įmaišykite pieną. Virkite apie 2 minutes, kol padažas taps norimos konsistencijos. Išjunkite ugnį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir muskato riešutu. Gerai išmaišykite, paragaukite pagal skonį. Jei reikia, įberkite daugiau prieskonių.
Kategorijos