Baltasis lazanijos padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Baltasis lazanijos padažas

Baltasis lazanijos padažas vadinamas bešameliu. Jis buvo išrastas prieš 500 metų Prancūzijoje, tačiau popieriuje įamžintas tik prieš du šimtmečius. Dabar "Bešamelis" yra vienas iš penkių pagrindinių Europos virtuvės padažų. Klasikinė sudėtis lakoniška - sviestas, miltai ir pienas. Šiuolaikinis receptas leidžia pridėti papildomų ingredientų. Pavyzdžiui, muskato riešuto, žolelių, pomidorų pastos, sūrio.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Baltasis lazanijos padažas Žingsnis 1
Paruoškite kremo pagrindą. Ištirpinkite sviestą, tada dalimis suberkite miltus ir nepamirškite nuolat maišyti. Kepkite maždaug 3-4 minutes, kol susidarys graži rusva spalva.

Žingsnis 2

Baltasis lazanijos padažas Žingsnis 2
Padažą užvirinkite iki virimo temperatūros. Visą laiką maišydami palaipsniui įmaišykite pieną. Virkite apie 2 minutes, kol padažas taps norimos konsistencijos. Išjunkite ugnį, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir muskato riešutu. Gerai išmaišykite, paragaukite pagal skonį. Jei reikia, įberkite daugiau prieskonių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos