Publikavimo data: 2024-06-08
Balzamiko padažas
Balzamiko padažas patiekiamas prie karštųjų patiekalų ir dedamas į desertus, suteikia rafinuoto skonio salotoms ir kepiniams. Jis naudojamas kaip marinatas mėsai, žuviai ir daržovėms bei kaip glajus troškiniams. Balzamiko padažą galite naudoti taip, kaip tai daro italai: mirkyti duoną ar tortilijas, traškučius ar šviežias žoleles, užpilti juo desertus. Prancūzai padažu gardina delikatesinį sūrį, japonai juo karamelizuoja jūros gėrybes. Vokiečiai juo apipila keptas dešreles ir vanilinius ledus.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nedideliame puode sumaišykite balzaminį actą, cukrų ir gvazdikėlius. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Skystis turėtų patrigubėti.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą laikymui. Iš padažo išimkite gvazdikėlius. Padažą supilkite į sterilizuotus indus ir sandariai uždenkite.
Kategorijos