Balzamiko padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Balzamiko padažas

Balzamiko padažas patiekiamas prie karštųjų patiekalų ir dedamas į desertus, suteikia rafinuoto skonio salotoms ir kepiniams. Jis naudojamas kaip marinatas mėsai, žuviai ir daržovėms bei kaip glajus troškiniams. Balzamiko padažą galite naudoti taip, kaip tai daro italai: mirkyti duoną ar tortilijas, traškučius ar šviežias žoleles, užpilti juo desertus. Prancūzai padažu gardina delikatesinį sūrį, japonai juo karamelizuoja jūros gėrybes. Vokiečiai juo apipila keptas dešreles ir vanilinius ledus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
56 kcal.
Angliavandeniai
24 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Balzamiko padažas Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Nedideliame puode sumaišykite balzaminį actą, cukrų ir gvazdikėlius. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Skystis turėtų patrigubėti.

Žingsnis 2

Balzamiko padažas Žingsnis 2
Paruoškite padažą laikymui. Iš padažo išimkite gvazdikėlius. Padažą supilkite į sterilizuotus indus ir sandariai uždenkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos