Publikavimo data: 2024-05-01
Bananų uogienė
Bananų uogienė populiari tarp saldumynų, be to, ji dažnai naudojama kepiniams ir desertams gaminti. Žingsnis po žingsnio paruošti skanią bananų uogienę pagal paprastą receptą galima gana greitai, o paskui, jei norisi, nesunku iš jos pasigaminti konservų žiemai. Bananus reikia nulupti, išvirti cukraus sirupe ir pasirūpinti, kad paruošimas neužtruktų per ilgai, o vaisiai neišvirtų.
Žingsnis 1
Paruoškite bananus. Bananus supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite vaisių gabalėlius į puodą uogienei virti. Bananus užbarstykite cukrumi ir palikite pusantros valandos, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies, užvirinkite ir sumažinkite ugnį iki silpnos. Virkite uogienę apie 60 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol bananų mišinys taps permatomas.
Žingsnis 3
Išsaugokite bananų uogienę. Sudėkite uogienę į stiklainius ir uždarykite dangteliais. Bananų uogienės konservavimas. Sudėkite uogienę į stiklainius ir uždarykite dangteliais.
Kategorijos