Publikavimo data: 2024-03-29
Plokštainiai su mielėmis
Mieliniai plokštainiai yra lengvas užkandis arba užkandis prie karštų patiekalų. Norėdami juos kepti keptuvėje arba orkaitėje, naudokite riebų pieną, riaženką, kefyrą, grietinę arba vandenį ir, žinoma, miltus. Jie yra puiki alternatyva duonai arba gali būti patiekiami su uogiene ar medumi kaip desertas. Kad plokštainis būtų purus, tešla turi išeiti lygi ir elastinga, o ne stora ar minkšta. Taip pat svarbi temperatūra. Tešla gerai kyla sausoje ir šiltoje vietoje. Pagal mielinių plokštainiukų receptą ją paruošti galima greitai ir lengvai.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Dubenyje sumaišykite pieną, cukrų ir mieles ir palikite 10 minučių. Kiaušinį suplakite šakute arba plaktuvu ir įmaišykite į pieno mišinį, įberkite druskos. Palaipsniui suberkite miltus, kad gautųsi minkšta, prie rankų nelimpanti tešla. Tada tešlą iškočiokite į rutulį, įdėkite į dubenį ir uždengę drėgnu rankšluosčiu palikite kilti 50-60 minučių. Palikite šiltoje, sausoje vietoje be skersvėjų, tešla turėtų padvigubėti.
Žingsnis 2
Suformuokite plokščią duoną. Išminkykite tešlą ir padalykite į keturias lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apvalų, ne ploną lakštą. Į vidurį dėkite šiek tiek įdaro. Pakelkite visus kraštus aukštyn ir gerai sulipdykite juos į "maišelį". Atsargiai iškočiokite į norimo skersmens plokščią duoną. Palikite 5-7 minutėms, kad tešla šiek tiek pakiltų.
Žingsnis 3
Apkepkite plokštainį. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir apkepkite kiekvieną mielinę duonelę iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Apkepę vieną pusę, apverskite duonelę ir keliose vietose šakute pradurdami duonelę padarykite skylutę garams išeiti.
Žingsnis 4
Nuimkite nuo ugnies ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.
Kategorijos