Publikavimo data: 2024-04-02
Bandelės be mielių
Mielinių bandelių be mielių receptas yra paprastas. Šios mielinės bandelės be mielių paruošiamos greitai ir iš minimalaus kiekio ingredientų. Recepte naudojami kvietiniai miltai. Tačiau jei juos pakeisite kukurūzų miltais, gausite gruzinišką plokštainį "mchadi". Be to, jei norite, galite naudoti ryžių arba linų miltus, kad patiekalas būtų dietinis. Vietoj duonos galima valgyti keptuvėje keptus plokštainius be mielių. Patiekite su bet kokiu padažu - ir sūriu, ir saldžiu.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite 2 puodelius miltų, druską ir kepimo miltelius. Supilkite vėsų vandenį ir maišykite tešlą, pradėdami nuo vidurio. Taip bus panaudoti visi miltai ir neliks gumuliukų. Iki vientisos skystos konsistencijos įmaišykite reikiamą kiekį miltų.
Žingsnis 2
Išminkykite ir iškočiokite tešlą. Tešlą minkykite rankomis, ji turi būti tvirta, bet kartu ir minkšta. Padalykite į 5-6 dalis. Kiekvieną gabalėlį suplokite delnu. Naudodami kočėlą iškočiokite į 4-5 mm storio pyragą. Storis gali skirtis, bet neturėtų viršyti 1 cm.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir apkepkite tortilijas iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos