Publikavimo data: 2024-03-29
Bandelės orkaitėje
Krosnyje kepami plokštainiai savo skoniu panašūs į uzbekų ar gruzinų duonos variantus, tik vietoj tanduroro naudojama orkaitė. Šiame recepte plokštainiai kepami iš aukščiausios rūšies kvietinių miltų, tačiau galite eksperimentuoti ir rinktis žemesnės rūšies arba ruginius ir kukurūzų miltus. Sviestą geriau imti 72 % riebumo, o pienas tinka bet koks. Paruošti tokį patiekalą namuose paprasta ir greita. O tokie pyragai gana ilgai laikomi šaldytuve.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Į gilų dubenį supilkite persijotus miltus, suberkite kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite sausus ingredientus. Viduryje padarykite įdubimą ir supilkite pieną. Supilkite iki kambario temperatūros atvėsusį ištirpintą sviestą. Išminkykite tešlą, ji turi būti lygi ir elastinga. Uždenkite tešlą audiniu ir palikite 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 4 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į ne storesnes nei 1 cm storio bandeles. Kad kepdami neišsipūstų, šakute subadykite kiekvienos bandelės vidurį.
Žingsnis 3
Sudėkite pyragėlius ant riebalais išteptos kepimo skardos. Ant aliejumi pateptos kepimo skardos sudėkite tortilijas, aptepkite jas pieno ir plakto kiaušinio mišiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite tortilijas į įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių. Apšlakstykite vandeniu, uždenkite rankšluosčiu ir 10 minučių palikite ant stalo.
Kategorijos