Publikavimo data: 2024-03-29
Bandelės su grietine
Tradiciškai plokštainiai gaminami iš miltų ant vandens. Dabar yra daugybė tokių kepinių variantų, tarp jų - bandelės ant grietinės. Jie būna orūs ir švelnūs. Pagal mūsų paprastą receptą juos reikia kepti ne orkaitėje, o keptuvėje. Svarbiausia - gera grietinė: blizganti balta, be kartaus ar margarino skonio. Konsistencija vienalytė, be gumuliukų. Nepirkite "grietinės gaminio". Tuomet šviežiai iškeptos bandelės su grietine visiškai pateisins jūsų lūkesčius.
Žingsnis 1
Paimkite dubenį su ištirpintu sviestu. Į jį įmuškite grietinę ir įmuškite kiaušinį. Supilkite druską ir cukrų. Gerai išmaišykite plaktuvu, kad neliktų gumuliukų.
Žingsnis 2
Toliau ruoškite grietinės paplotėlių tešlą. Į anksčiau paruoštą mišinį įberkite sodos ir išmaišykite. Po to palaipsniui suberkite miltus. Šaukštu išmaišykite mišinį, o kai jis įgaus formą, išminkykite jį rankomis. Tešla turi būti šiek tiek lipni prie delnų. Palikite ją 30 min. pailsėti, uždengę rankšluosčiu.
Žingsnis 3
Pradėkite formuoti tortilijas. Tam stalą pabarstykite miltais. Padalykite tešlą į kelias lygias dalis. Po to iškočiokite nedidelius ritinėlius ir iškočiokite juos kočėlu. Jų storis turėtų būti 2-3 mm.
Žingsnis 4
Keptuvėje kepkite bandeles su grietine. Kepkite ant vidutinės ugnies, nepatepdami aliejumi. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol jie apskrus, maždaug po 2-3 minutes.
Kategorijos