Bandelės su grietine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Bandelės su grietine

Tradiciškai plokštainiai gaminami iš miltų ant vandens. Dabar yra daugybė tokių kepinių variantų, tarp jų - bandelės ant grietinės. Jie būna orūs ir švelnūs. Pagal mūsų paprastą receptą juos reikia kepti ne orkaitėje, o keptuvėje. Svarbiausia - gera grietinė: blizganti balta, be kartaus ar margarino skonio. Konsistencija vienalytė, be gumuliukų. Nepirkite "grietinės gaminio". Tuomet šviežiai iškeptos bandelės su grietine visiškai pateisins jūsų lūkesčius.
Gaminimo laikas
55 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
316 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
38 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (39 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bandelės su grietine Žingsnis 1
Paimkite dubenį su ištirpintu sviestu. Į jį įmuškite grietinę ir įmuškite kiaušinį. Supilkite druską ir cukrų. Gerai išmaišykite plaktuvu, kad neliktų gumuliukų.

Žingsnis 2

Bandelės su grietine Žingsnis 2
Toliau ruoškite grietinės paplotėlių tešlą. Į anksčiau paruoštą mišinį įberkite sodos ir išmaišykite. Po to palaipsniui suberkite miltus. Šaukštu išmaišykite mišinį, o kai jis įgaus formą, išminkykite jį rankomis. Tešla turi būti šiek tiek lipni prie delnų. Palikite ją 30 min. pailsėti, uždengę rankšluosčiu.

Žingsnis 3

Bandelės su grietine Žingsnis 3
Pradėkite formuoti tortilijas. Tam stalą pabarstykite miltais. Padalykite tešlą į kelias lygias dalis. Po to iškočiokite nedidelius ritinėlius ir iškočiokite juos kočėlu. Jų storis turėtų būti 2-3 mm.

Žingsnis 4

Bandelės su grietine Žingsnis 4
Keptuvėje kepkite bandeles su grietine. Kepkite ant vidutinės ugnies, nepatepdami aliejumi. Kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol jie apskrus, maždaug po 2-3 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos