Publikavimo data: 2024-03-29
Bandelės su žolelėmis
Armėnijoje iš nekeptos tešlos gaminami plokšti kepiniai su žolelėmis vadinami zhyangalov Khats (išvertus - duona su žolelėmis). Jie kepami be aliejaus ant specialių ketaus lakštų (saj). Pažymėtina, kad į jų receptūrą įeina iki 30 rūšių žolelių. Pavyzdžiui, kalendros, petražolės, rūgštynės, dilgėlės, špinatai, žalieji svogūnai, krapai ir mochi. Ir nors mūsų naminiai žalieji plokštainiai išeis kuklesni ir bus kepami ant paprastos keptuvės, jų skonis bus toks pat geras.
Žingsnis 1
Pradėkite minkyti tešlą. Kambario temperatūros vandenį sumaišykite su druska ir maišydami dalimis suberkite persijotus miltus. Užminkykite tvirtą tešlą. Minkykite tešlą, kol ji nebelips. Gali prireikti šiek tiek daugiau miltų, nei nurodyta ingredientų sąraše. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15-20 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Įdarui sumaišykite nuplautus krapus, druską, pipirus, augalinį aliejų ir nuluptą česnaką.
Žingsnis 3
Sudėkite įdarą į tešlą ir iškočiokite tortilijas. Likusią tešlą padalykite į 4 lygias dalis. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į ilgą, ploną sluoksnį. Paskirstykite įdarą ant tešlos, šiek tiek atokiau nuo kraštų. Tada suvyniokite tešlą ilgąja puse. Vėl susukite ritinį sraigės forma. Švelniai susukite sraigę kočėlu į plokščią duoną.
Žingsnis 4
Įkaitintoje keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus kepkite tortilijas, kol jos taps auksinės spalvos, maždaug po 5 minutes iš kiekvienos pusės, žiūrėdami, kad kaitra nebūtų per stipri.
Kategorijos