Baursak pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Baursak

Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
254 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.22/5 (9 bal.)

Žingsnis 1

Baursak Žingsnis 1
Į gilų dubenį įmuškite tris vištų kiaušinius, supilkite stiklinę vandens ir įberkite druskos. Skystį plakite, kol susidarys putos. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite tirštą tešlą baursakams.

Žingsnis 2

Baursak Žingsnis 2
Iš tešlos suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai.

Žingsnis 3

Baursak Žingsnis 3
Paruoškite švarų paviršių darbui su tešla. Nuo tešlos nuimkite maistinę plėvelę ir suformuokite dešros formą. Tada supjaustykite tešlą skersai kryžmai vienodo storio riekelėmis.

Žingsnis 4

Baursak Žingsnis 4
Paimkite didelį puodą ir supilkite į jį augalinį aliejų. Kepkite baursaką verdančiame aliejuje 15 minučių, periodiškai apversdami tešlos gabalėlius į kitą pusę.

Žingsnis 5

Baursak Žingsnis 5
Norėdami paruošti cukraus sirupą baursakams, paimkite puodą ir supilkite į jį vandenį. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Virkite, kol skystis taps klampesnis.

Žingsnis 6

Baursak Žingsnis 6
Gražiai išdėliokite baursakes lėkštėje ir užpilkite cukraus sirupu. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
miltų antrieji patiekalai, kepama orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, paprasta, yra bendrų alergenų, duona, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, duona su salyklu, duona su ruginiais miltais, kepimas su ruginiais miltais, duona su sausomis mielėmis

Kategorijos