Publikavimo data: 2024-05-19
Baursak
Žingsnis 1
Į gilų dubenį įmuškite tris vištų kiaušinius, supilkite stiklinę vandens ir įberkite druskos. Skystį plakite, kol susidarys putos. Tada suberkite persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite tirštą tešlą baursakams.
Žingsnis 2
Iš tešlos suformuokite rutulį, uždenkite maistine plėvele ir palikite valandai.
Žingsnis 3
Paruoškite švarų paviršių darbui su tešla. Nuo tešlos nuimkite maistinę plėvelę ir suformuokite dešros formą. Tada supjaustykite tešlą skersai kryžmai vienodo storio riekelėmis.
Žingsnis 4
Paimkite didelį puodą ir supilkite į jį augalinį aliejų. Kepkite baursaką verdančiame aliejuje 15 minučių, periodiškai apversdami tešlos gabalėlius į kitą pusę.
Žingsnis 5
Norėdami paruošti cukraus sirupą baursakams, paimkite puodą ir supilkite į jį vandenį. Suberkite cukrų ir išmaišykite. Virkite, kol skystis taps klampesnis.
Žingsnis 6
Gražiai išdėliokite baursakes lėkštėje ir užpilkite cukraus sirupu. Paruošta!
Kategorijos