Bearnaise padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Bearnaise padažas

Bearnaise padažas yra vienas garsiausių Prancūzijos padažų, kurį taip pat nesunku paruošti. Bearnaise padažą sudaro kiaušiniai, sviestas, svogūnai, žolelės ir kvapnus vyno actas. Jis vienodai tinka tiek prie mėsos, tiek prie žuvies patiekalų. Istorinėje tėvynėje Bearnaise padažu gardinami žiedinių kopūstų ir šparagų patiekalai, jis patiekiamas su kepsniais su kaulais. Béarnaise padažas gana rafinuotai tinka prie Benedikto kiaušinių, taip pat derinamas su karštais sumuštiniais.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
166 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.1/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Bearnaise padažas Žingsnis 1
Išvirkite padažo pagrindą. Smulkiai supjaustykite askaloninius česnakus. Svogūnus, pankolį, pipirus ir džiovintas petražoles užpilkite vynu, actu ir vandeniu. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Padažas turėtų sumažėti perpus. Atvėsinkite ir perkoškite padažą.

Žingsnis 2

Bearnaise padažas Žingsnis 2
Išvirkite padažą. Į pagrindą sudėkite trynius, pastatykite ant silpnos ugnies, kaitinkite padažą nuolat maišydami plakikliu. Kai padažo temperatūra pasieks 60 laipsnių, nuimkite jį nuo ugnies. Maišydami padažą šluotele, pamažu plona srovele į padažą supilkite ištirpintą sviestą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos