Publikavimo data: 2024-06-08
Bearnaise padažas
Bearnaise padažas yra vienas garsiausių Prancūzijos padažų, kurį taip pat nesunku paruošti. Bearnaise padažą sudaro kiaušiniai, sviestas, svogūnai, žolelės ir kvapnus vyno actas. Jis vienodai tinka tiek prie mėsos, tiek prie žuvies patiekalų. Istorinėje tėvynėje Bearnaise padažu gardinami žiedinių kopūstų ir šparagų patiekalai, jis patiekiamas su kepsniais su kaulais. Béarnaise padažas gana rafinuotai tinka prie Benedikto kiaušinių, taip pat derinamas su karštais sumuštiniais.
Žingsnis 1
Išvirkite padažo pagrindą. Smulkiai supjaustykite askaloninius česnakus. Svogūnus, pankolį, pipirus ir džiovintas petražoles užpilkite vynu, actu ir vandeniu. Užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių. Padažas turėtų sumažėti perpus. Atvėsinkite ir perkoškite padažą.
Žingsnis 2
Išvirkite padažą. Į pagrindą sudėkite trynius, pastatykite ant silpnos ugnies, kaitinkite padažą nuolat maišydami plakikliu. Kai padažo temperatūra pasieks 60 laipsnių, nuimkite jį nuo ugnies. Maišydami padažą šluotele, pamažu plona srovele į padažą supilkite ištirpintą sviestą.
Kategorijos