Publikavimo data: 2024-05-25
Berlyno tortas
Berlyno pyragas žinomas nuo XVIII a. Grafai ir karaliai mėgo šį traškų širdelės formos desertą su švelniu citrinų glajumi. Širdelių formos sluoksniuotos tešlos pyragas vis dar populiarus Europoje. Be to, pačioje Vokietijoje jis nėra vadinamas "Berlyno". SSRS Berlyno pyragaičiai buvo tikras delikatesas. Keista, bet karališkąjį desertą labai lengva paruošti. Juolab kad sluoksniuotos tešlos dabar galima nusipirkti kiekvienoje parduotuvėje.
Žingsnis 1
Iškepkite "Berliner" pyragus. Atšildytą tešlą padėkite ant stalo ir šiek tiek iškočiokite. Pamirkykite šepetėlį vandenyje ir lengvai aptepkite tešlą. Viršų pabarstykite cukrumi. Suvyniokite tešlą iš abiejų pusių. Supjaustykite šia forma griežinėliais. Tada išvyniokite tešlą iš abiejų pusių ir susukite į ritinėlį. Gausite kažką panašaus į lanką. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
Žingsnis 2
Kol pyragaičiai kepa, paruoškite glajų. Užvirinkite vandenį. Supilkite cukrų ir virkite ant silpnos ugnies, kol ištirps, 15-20 minučių. Supilkite citrinos sultis, įmeskite žievelę. Išmaišykite. Supilkite glajų į dubenį ir 5-7 min. padėkite į šaldytuvą. Tada plakite, kol pabals.
Žingsnis 3
Baigkite ruošti "Berliner" pyragėlius. Paruoštus pyragėlius užpilkite glajumi ir gerai atvėsinkite.
Kategorijos