Berlyno tortas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Berlyno tortas

Berlyno pyragas žinomas nuo XVIII a. Grafai ir karaliai mėgo šį traškų širdelės formos desertą su švelniu citrinų glajumi. Širdelių formos sluoksniuotos tešlos pyragas vis dar populiarus Europoje. Be to, pačioje Vokietijoje jis nėra vadinamas "Berlyno". SSRS Berlyno pyragaičiai buvo tikras delikatesas. Keista, bet karališkąjį desertą labai lengva paruošti. Juolab kad sluoksniuotos tešlos dabar galima nusipirkti kiekvienoje parduotuvėje.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
280 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Berlyno tortas Žingsnis 1
Iškepkite "Berliner" pyragus. Atšildytą tešlą padėkite ant stalo ir šiek tiek iškočiokite. Pamirkykite šepetėlį vandenyje ir lengvai aptepkite tešlą. Viršų pabarstykite cukrumi. Suvyniokite tešlą iš abiejų pusių. Supjaustykite šia forma griežinėliais. Tada išvyniokite tešlą iš abiejų pusių ir susukite į ritinėlį. Gausite kažką panašaus į lanką. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.

Žingsnis 2

Berlyno tortas Žingsnis 2
Kol pyragaičiai kepa, paruoškite glajų. Užvirinkite vandenį. Supilkite cukrų ir virkite ant silpnos ugnies, kol ištirps, 15-20 minučių. Supilkite citrinos sultis, įmeskite žievelę. Išmaišykite. Supilkite glajų į dubenį ir 5-7 min. padėkite į šaldytuvą. Tada plakite, kol pabals.

Žingsnis 3

Berlyno tortas Žingsnis 3
Baigkite ruošti "Berliner" pyragėlius. Paruoštus pyragėlius užpilkite glajumi ir gerai atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos