Publikavimo data: 2024-01-03
Tiramisu su cukriniais sausainiais receptas
Tiramisu gimtinė - Italija. Itališkai "tiramisu" reiškia: "pakelti mane aukštyn", o tai reikėtų suprasti kaip emocinį pakilimą, ekstravagantiškas emocijas, jaučiamas nuo mažo kąsnelio. Subtilus, kavą primenantis, burnoje tirpstantis desertas suteikia visišką gastronominį malonumą. Nežinote, kuo pradžiuginti savo artimuosius ir mylimuosius? Paruoškite tiramisu, nesuklysite. Desertą labai paprasta paruošti, nes jo pagrindą sudaro sausainiai. Cukriniai sausainiai mirkomi švelniame kreme, todėl desertas tampa toks švelnus ir orus.
Žingsnis 1
Užvirkite kavą stiklinėje. Paruoškite sausainius, cukraus pudrą ir maskarponę. Prieš gamindami būtinai 30 minučių palaikykite kremą šaldytuve, kad jis geriau išsiplaktų.
Žingsnis 2
Plakite grietinėlę, kol susidarys standžios viršūnės. Nuolat plakdami pamažu suberkite cukraus pudrą.
Žingsnis 3
Dubenyje sumaišykite maskarponę ir grietinėlę iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Paruoškite tiramisu formą. Sausainius 2 sekundes iš abiejų pusių pamerkite į kavą ir lygiu sluoksniu sudėkite į formą.
Žingsnis 5
Ant sausainių sluoksnio dėkite kremo sluoksnį. Sluoksniavimą tęskite, kol baigsis kremas.
Žingsnis 6
Išlyginkite viršutinį kremo sluoksnį ir papuoškite kakavos milteliais.
Žingsnis 7
Padėkite desertą į šaldytuvą 4 valandoms.
Žingsnis 8
Pagaminkite desertą kaip porcijinį desertą. Sudėkite tiamisu į vyno taures ar taures, papuoškite uogomis arba mėtos šakele.
Kategorijos