Publikavimo data: 2024-09-14
Borodinskio duona
Daugelis žmonių mėgsta skanią ir kvapnią borodino duoną. O jei tokią duoną išsikepsite namuose, neteksite noro jos pirkti parduotuvėje. Juk tokia duona ne tik skani, bet ir sveika. Pagal šį receptą iškepsite neįtikėtinai skanią duoną.
Žingsnis 1
Iš vakaro paruoškite rūgpienį ir išvirkite. Paruoštą rūgpienį ištirpinkite vandenyje, įberkite ruginių miltų, uždenkite maistine plėvele.
Žingsnis 2
Užvirinimui sumaišykite 30 g salyklo ir 75 g ruginių miltų, užpilkite 250 ml karšto vandens, uždenkite plėvele.
Žingsnis 3
Palikite viską per naktį.
Žingsnis 4
Ryte pradėkite minkyti. Karštame vandenyje ištirpinkite druską ir medų, įpilkite krakmolo, išmaišykite, supilkite nuovirą, išmaišykite, suberkite abiejų rūšių miltus ir vėl gerai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 4 valandoms.
Žingsnis 5
Po 4 valandų perkelkite tešlą į pergamentu išklotą formą, pabarstykite kalendrų sėklomis ir pirštais įspauskite jas į tešlą.
Žingsnis 6
Vėl uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti dar 2 valandas.
Žingsnis 7
Kepkite orkaitėje 230˚C temperatūroje 10 minučių su garais, tada dar 40 minučių 200˚C temperatūroje be garų.
Žingsnis 8
Išimkite iš formos ir leiskite atvėsti ant grotelių.
Kategorijos