Borodinskio duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-14

Borodinskio duona

Daugelis žmonių mėgsta skanią ir kvapnią borodino duoną. O jei tokią duoną išsikepsite namuose, neteksite noro jos pirkti parduotuvėje. Juk tokia duona ne tik skani, bet ir sveika. Pagal šį receptą iškepsite neįtikėtinai skanią duoną.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
5 g
Angliavandeniai
51 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.44/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Borodinskio duona Žingsnis 1
Iš vakaro paruoškite rūgpienį ir išvirkite. Paruoštą rūgpienį ištirpinkite vandenyje, įberkite ruginių miltų, uždenkite maistine plėvele.

Žingsnis 2

Užvirinimui sumaišykite 30 g salyklo ir 75 g ruginių miltų, užpilkite 250 ml karšto vandens, uždenkite plėvele.

Žingsnis 3

Borodinskio duona Žingsnis 3
Palikite viską per naktį.

Žingsnis 4

Borodinskio duona Žingsnis 4
Ryte pradėkite minkyti. Karštame vandenyje ištirpinkite druską ir medų, įpilkite krakmolo, išmaišykite, supilkite nuovirą, išmaišykite, suberkite abiejų rūšių miltus ir vėl gerai išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele ir palikite 4 valandoms.

Žingsnis 5

Borodinskio duona Žingsnis 5
Po 4 valandų perkelkite tešlą į pergamentu išklotą formą, pabarstykite kalendrų sėklomis ir pirštais įspauskite jas į tešlą.

Žingsnis 6

Vėl uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti dar 2 valandas.

Žingsnis 7

Kepkite orkaitėje 230˚C temperatūroje 10 minučių su garais, tada dar 40 minučių 200˚C temperatūroje be garų.

Žingsnis 8

Išimkite iš formos ir leiskite atvėsti ant grotelių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos