Publikavimo data: 2025-08-17
Braškių ir aviečių uogienė
Braškių ir aviečių uogienė taps mėgstamu skanėstu visiems, mėgstantiems šias uogas. Tai tikras vitaminų asortimentas. Gaminkite uogienę vasarą, o šaltuoju metų laiku patiekite aromatingą skanėstą prie blynų, blynelių ir sūrio pyragų. Jo taip pat galite dėti į bandeles, pyragus ir kitus kepinius. Aviečių saldumas ir braškių rūgštumas puikiai papildo vienas kitą. Džemas paruošiamas gana paprastai ir greitai.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sumaišykite braškes ir avietes puode ir užpilkite cukrumi. Palikite kelioms valandoms šiltai, kad uogos prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, kol užvirs. Uogas pavirkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada vėl užvirinkite ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Džemą padėkite saugoti. Karštą uogienę supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis. Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti. Tada padėkite tamsioje, vėsioje vietoje.
Kategorijos