Braškių ir aviečių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Braškių ir aviečių uogienė

Braškių ir aviečių uogienė taps mėgstamu skanėstu visiems, mėgstantiems šias uogas. Tai tikras vitaminų asortimentas. Gaminkite uogienę vasarą, o šaltuoju metų laiku patiekite aromatingą skanėstą prie blynų, blynelių ir sūrio pyragų. Jo taip pat galite dėti į bandeles, pyragus ir kitus kepinius. Aviečių saldumas ir braškių rūgštumas puikiai papildo vienas kitą. Džemas paruošiamas gana paprastai ir greitai.
Gaminimo laikas
330 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
228 kcal.
Angliavandeniai
58 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Braškių ir aviečių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sumaišykite braškes ir avietes puode ir užpilkite cukrumi. Palikite kelioms valandoms šiltai, kad uogos prisitrauktų sulčių.

Žingsnis 2

Braškių ir aviečių uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite, kol užvirs. Uogas pavirkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada vėl užvirinkite ir virkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Braškių ir aviečių uogienė Žingsnis 3
Džemą padėkite saugoti. Karštą uogienę supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojomis. Uždenkite stiklainius rankšluosčiu ir palikite visiškai atvėsti. Tada padėkite tamsioje, vėsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., žaliasis sezonas, braškių sezonas, uogienė, braškių uogienė, receptų knyga

Kategorijos