Publikavimo data: 2024-05-19
Braškių ir citrinų uogienė
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Paimkite uogienės puodą, supilkite į jį braškes, suberkite cukrų ir išmaišykite. Citriną užpilkite verdančiu vandeniu, žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite citrinos sultis. Sultis ir žievelę supilkite į puodą su braškėmis.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Uždėkite puodą ant silpnos ugnies, maišydami užvirinkite. Virkite 5 minutes. Išjunkite ugnį, leiskite uogienei 60 minučių atvėsti. Užvirinkite uogienę, pavirkite 5 minutes, išjunkite ugnį, leiskite uogienei pastovėti. Trečią kartą puodą vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite ant silpnos ugnies. Maišydami virkite 5 minutes. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais. Leiskite uogienei atvėsti ir perkelkite stiklainius į sandėliuką.
Kategorijos