Braškių ir citrinų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Braškių ir citrinų uogienė

Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
144 kcal.
Angliavandeniai
36 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Braškių ir citrinų uogienė Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Paimkite uogienės puodą, supilkite į jį braškes, suberkite cukrų ir išmaišykite. Citriną užpilkite verdančiu vandeniu, žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Išspauskite citrinos sultis. Sultis ir žievelę supilkite į puodą su braškėmis.

Žingsnis 2

Braškių ir citrinų uogienė Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Uždėkite puodą ant silpnos ugnies, maišydami užvirinkite. Virkite 5 minutes. Išjunkite ugnį, leiskite uogienei 60 minučių atvėsti. Užvirinkite uogienę, pavirkite 5 minutes, išjunkite ugnį, leiskite uogienei pastovėti. Trečią kartą puodą vėl pastatykite ant ugnies, užvirinkite ant silpnos ugnies. Maišydami virkite 5 minutes. Karštą uogienę supilstykite į stiklainius, uždarykite dangteliais. Leiskite uogienei atvėsti ir perkelkite stiklainius į sandėliuką.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., žaliasis sezonas, braškių sezonas, uogienė, braškių uogienė, receptų knyga

Kategorijos