Braškių ir juodųjų serbentų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Braškių ir juodųjų serbentų uogienė

Varnie - tai tradicinis rusiškas skanėstas iš uogų. Tačiau kitose šalyse taip pat yra analogų: prancūzai turi confitur, amerikiečiai - džemą. Rusijoje uogienė buvo labai populiari, be jos neapsieidavo nė vienas arbatvakaris. Iki XIX a. cukrus nebuvo plačiai paplitęs, todėl šis skanėstas buvo ruošiamas rusiškoje krosnyje su medumi arba be jo. Paruoškite braškių uogienę su juodaisiais serbentais - dėl braškių ir cukraus ji bus saldi, o dėl serbentų - šiek tiek rūgštoka.
Gaminimo laikas
1650 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
170 kcal.
Angliavandeniai
35 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.09/5 (11 bal.)

Žingsnis 1

Braškių ir juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 1
Užvirkite cukraus sirupą su uogomis. Puode sumaišykite cukrų ir vandenį. Kaitinkite ir virkite, kol cukrus ištirps, apie 8-10 minučių. Uogas sudėkite į cukraus sirupą. Užvirinkite ir virkite 5 minutes.

Žingsnis 2

Braškių ir juodųjų serbentų uogienė Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Išvirtas uogas palikite valandą atvėsti. Šią procedūrą pakartokite dar du kartus. Po to supilkite uogienę į stiklainius ir užsukite dangtelius. Išimkite, kad baigtų virti kambario temperatūroje 1 dieną.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos