Publikavimo data: 2025-08-18
Braškių ir juodųjų serbentų uogienė
Varnie - tai tradicinis rusiškas skanėstas iš uogų. Tačiau kitose šalyse taip pat yra analogų: prancūzai turi confitur, amerikiečiai - džemą. Rusijoje uogienė buvo labai populiari, be jos neapsieidavo nė vienas arbatvakaris. Iki XIX a. cukrus nebuvo plačiai paplitęs, todėl šis skanėstas buvo ruošiamas rusiškoje krosnyje su medumi arba be jo. Paruoškite braškių uogienę su juodaisiais serbentais - dėl braškių ir cukraus ji bus saldi, o dėl serbentų - šiek tiek rūgštoka.
Žingsnis 1
Užvirkite cukraus sirupą su uogomis. Puode sumaišykite cukrų ir vandenį. Kaitinkite ir virkite, kol cukrus ištirps, apie 8-10 minučių. Uogas sudėkite į cukraus sirupą. Užvirinkite ir virkite 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Išvirtas uogas palikite valandą atvėsti. Šią procedūrą pakartokite dar du kartus. Po to supilkite uogienę į stiklainius ir užsukite dangtelius. Išimkite, kad baigtų virti kambario temperatūroje 1 dieną.
Kategorijos