Braškių ir mėlynių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Braškių ir mėlynių uogienė

Džemas - tai patiekalas iš uogų, vaisių ar daržovių, virtų su cukrumi ar melasa. Populiariausias skanėstas neabejotinai yra braškių uogienė. Įdėkite į ją mėlynių ir gausite nepakartojamą skonį. Uogas galima vartoti ir šviežias, ir šaldytas. Idealiais uogienėms virti laikomi variniai indai, nerekomenduojama naudoti aliuminio. Laikykitės ingredientų proporcijų, temperatūros ir virimo laiko - rezultatas tikrai patiks.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
186 kcal.
Angliavandeniai
48 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Braškių ir mėlynių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Uogas sudėkite į puodą. Supilkite cukrų ir išmaišykite. Tada uždenkite ir palikite uogas 2 valandas, kad prisitrauktų sulčių.

Žingsnis 2

Braškių ir mėlynių uogienė Žingsnis 2
Pagaminkite uogienę. Uogas išvirkite su cukrumi. Sumažinkite temperatūrą ir virkite 20 minučių. Įpilkite citrinos sulčių, išmaišykite, supilkite į stiklainius ir užkimškite. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos