Publikavimo data: 2025-08-17
Braškių ir mėlynių uogienė
Džemas - tai patiekalas iš uogų, vaisių ar daržovių, virtų su cukrumi ar melasa. Populiariausias skanėstas neabejotinai yra braškių uogienė. Įdėkite į ją mėlynių ir gausite nepakartojamą skonį. Uogas galima vartoti ir šviežias, ir šaldytas. Idealiais uogienėms virti laikomi variniai indai, nerekomenduojama naudoti aliuminio. Laikykitės ingredientų proporcijų, temperatūros ir virimo laiko - rezultatas tikrai patiks.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindą. Uogas sudėkite į puodą. Supilkite cukrų ir išmaišykite. Tada uždenkite ir palikite uogas 2 valandas, kad prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 2
Pagaminkite uogienę. Uogas išvirkite su cukrumi. Sumažinkite temperatūrą ir virkite 20 minučių. Įpilkite citrinos sulčių, išmaišykite, supilkite į stiklainius ir užkimškite. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos