Braškių ir vyšnių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Braškių ir vyšnių uogienė

Norėdami ilgiau išsaugoti naudingąsias uogų savybes, galite iš jų pasigaminti skanios ir sveikos uogienės. Rūgštokos vyšnios puikiai dera su saldžiomis braškėmis. Rezultatas - neįprasto skonio desertas prie arbatos. Džemą stiklainyje galima ilgai laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Svarbiausia - nepamirškite išimti jau atidaryto stiklainio su uogiene iš šaldytuvo.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
154 kcal.
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Braškių ir vyšnių uogienė Žingsnis 1
Pagaminkite uogienę. Supjaustykite braškes į kelias dalis. Vyšnias ir braškes sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palikite viską 1 valandai. Po to puodą su uogomis pastatykite ant vidutinės ugnies, palaukite, kol turinys užvirs, ir virkite 5 minutes nuolat maišydami.

Žingsnis 2

Braškių ir vyšnių uogienė Žingsnis 2
Supilkite uogienę į stiklainius. Paruoškite stiklainius ir dangtelius. Sudėkite uogienę į stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Apverskite uogienės stiklainius aukštyn kojomis ir padėkite juos ant rankšluosčio. Palaukite, kol jie atvės, ir padėkite į laikymo vietą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, lengva, per 30 minučių, obuolių sezonas, uogienė, be bendrų alergenų, receptų knyga, obuolių uogienė

Kategorijos