Publikavimo data: 2025-08-19
Braškių ir vyšnių uogienė
Norėdami ilgiau išsaugoti naudingąsias uogų savybes, galite iš jų pasigaminti skanios ir sveikos uogienės. Rūgštokos vyšnios puikiai dera su saldžiomis braškėmis. Rezultatas - neįprasto skonio desertas prie arbatos. Džemą stiklainyje galima ilgai laikyti sausoje ir vėsioje vietoje. Svarbiausia - nepamirškite išimti jau atidaryto stiklainio su uogiene iš šaldytuvo.
Žingsnis 1
Pagaminkite uogienę. Supjaustykite braškes į kelias dalis. Vyšnias ir braškes sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palikite viską 1 valandai. Po to puodą su uogomis pastatykite ant vidutinės ugnies, palaukite, kol turinys užvirs, ir virkite 5 minutes nuolat maišydami.
Žingsnis 2
Supilkite uogienę į stiklainius. Paruoškite stiklainius ir dangtelius. Sudėkite uogienę į stiklainius ir sandariai uždarykite dangteliais. Apverskite uogienės stiklainius aukštyn kojomis ir padėkite juos ant rankšluosčio. Palaukite, kol jie atvės, ir padėkite į laikymo vietą.
Kategorijos