Braškių padažas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Braškių padažas

Braškių padažas - ryškus vitaminų priedas prie desertų, blynų ar blynelių. Mokslininkai įrodė, kad reguliariai vartojant braškes mažėja uždegiminių procesų rizika, gydo organizmą ir stiprina imuninę sistemą. Rinkdamiesi braškes atkreipkite dėmesį į išvaizdą: vaisiai turi būti švarūs, be įdubimų ir pažeidimų. Taurėlapiai turėtų būti ryškiai žali. Braškių padažą galima gaminti ir iš šviežių, ir iš šaldytų uogų. Šaldymas neturi įtakos skoniui ir naudingumui.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
120 kcal.
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių padažas Žingsnis 1
Paruoškite uogų tyrę. Sudėkite uogas į blenderio dubenį, didesnes supjaustykite gabaliukais. Sutrinkite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Braškių padažas Žingsnis 2
Išvirkite braškių padažą. Supjaustytas braškes sudėkite į tinkamą puodą, suberkite cukrų ir sviestą. Pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Tuo metu krakmolą atskieskite šaltu vandeniu arba uogų sirupu. Užvirus uogų tyrę pavirkite 1 minutę, tada įmaišykite krakmolą. Nuolat maišydami išvirkite norimos konsistencijos padažą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos