Publikavimo data: 2024-06-08
Braškių padažas
Braškių padažas - ryškus vitaminų priedas prie desertų, blynų ar blynelių. Mokslininkai įrodė, kad reguliariai vartojant braškes mažėja uždegiminių procesų rizika, gydo organizmą ir stiprina imuninę sistemą. Rinkdamiesi braškes atkreipkite dėmesį į išvaizdą: vaisiai turi būti švarūs, be įdubimų ir pažeidimų. Taurėlapiai turėtų būti ryškiai žali. Braškių padažą galima gaminti ir iš šviežių, ir iš šaldytų uogų. Šaldymas neturi įtakos skoniui ir naudingumui.
Žingsnis 1
Paruoškite uogų tyrę. Sudėkite uogas į blenderio dubenį, didesnes supjaustykite gabaliukais. Sutrinkite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Išvirkite braškių padažą. Supjaustytas braškes sudėkite į tinkamą puodą, suberkite cukrų ir sviestą. Pastatykite ant silpnos ugnies ir užvirinkite. Tuo metu krakmolą atskieskite šaltu vandeniu arba uogų sirupu. Užvirus uogų tyrę pavirkite 1 minutę, tada įmaišykite krakmolą. Nuolat maišydami išvirkite norimos konsistencijos padažą.
Kategorijos