Publikavimo data: 2024-09-16
Braškių tyrė su cukrumi
Braškės yra tikrai "karališkos" uogos! Jos nepaprasto skonio ir aromato uogos užkariavo daugelio širdis. O desertai ir patiekalai su braškėmis visada atrodo apetitiški ir sotūs. Tačiau šviežiomis gardžiomis braškėmis galite mėgautis tik sezono metu. Todėl, norint jomis mėgautis ištisus metus, braškės žiemai ruošiamos įvairiais būdais. Paruoškite braškių tyrę su cukrumi ir sukrėskite ją į sterilizuotus stiklainius. Recepto akcentas - serbentai, kurie tyrei suteiks dar sodresnį ir sudėtingesnį skonį.
Žingsnis 1
Dideles braškes supjaustykite atsitiktiniais mažesniais gabalėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite braškes ir serbentus į maišytuvo dubenį. Suberkite cukrų. Uždarykite blenderio dangtį ir viską sutrinkite iki vientisos tyrės.
Žingsnis 3
Supilkite tyrę į nedidelį puodą arba prikaistuvį ir pastatykite ant ugnies. Braškių tyrę užvirinkite ir kelias minutes pavirkite ant silpnos ugnies. Reguliariai maišykite tyrę ir nugriebkite putas nuo paviršiaus. Per tą laiką turėtų ištirpti cukraus kristalai. Nukelkite braškių tyrę nuo ugnies.
Žingsnis 4
Sterilizuokite stiklainį ir dangtelį bet kokiu jums patogiu būdu. Supilkite bulvių košę į stiklainį ir uždarykite dangteliu. Suvyniokite stiklainį su tyrele į rankšluostį ir palikite jį atvėsti 24 valandas. Tada braškių tyrę išimkite ir padėkite į šaldytuvą, sandėliuką arba rūsį. Paruošta.
Kategorijos