Publikavimo data: 2024-06-08
Persikų tyrė
Persikų tyrelę pediatrai rekomenduoja kaip pirmąjį papildomą maistą. Ji gerai virškinama, stiprina imuninę sistemą, gerina apetitą ir didina hemoglobino kiekį. Į valgiaraštį jį galima įtraukti nuo 7 mėnesių. Suaugęs žmogus neatsisakys persikų tyrės. Ji yra kreminės tekstūros, malonaus neįkyraus skonio. Ją reikėtų gaminti tik iš šviežių prinokusių vaisių. Kad desertas būtų kuo sveikesnis, nereikėtų dėti saldiklių.
Žingsnis 1
Paruoškite persikų tyrę. Persikus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pusę minutės. Tada vandenį nusunkite ir užpilkite kuo daugiau šalto vandens. Nuimkite odelę ir išimkite kauliuką. Vaisių minkštimą sudėkite į puodą, supilkite vandenį, užvirinkite ir virkite 10 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir trintuvu paverskite į tyrę.
Žingsnis 2
Išsaugokite tyrę. Karštą tyrę supilstykite į stiklainius, sudėkite į gilų, audeklu uždengtą puodą, užpilkite vandeniu "iki pečių" ir sterilizuokite 2-4 minutes. Uždenkite dangteliais, atvėsinkite ir laikykite vėsioje sausoje vietoje.
Kategorijos