Apelsinų tyrė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Apelsinų tyrė

Apelsinų tyrė yra sveikas kepinių įdaras. Kadangi citrusiniai vaisiai verdami kartu su žievele, jos negalima valgyti taip pat kaip kitų vaisių tyrės. Eteriniai aliejai, kurių žievelėje yra gana daug, suteikia jai kartumo. Tačiau kepant jie išgaruoja ir išlieka natūralus apelsinų skonis. Produktų sudėtis labai lakoniška - tik citrusiniai vaisiai. Prinokę apelsinai yra vidutinio dydžio, sunkaus svorio, vienodos ryškios spalvos. Geriau imti vaisius plona odele, nes jie turi daugiau minkštimo.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
36 kcal.
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.25/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Apelsinų tyrė Žingsnis 1
Apelsinus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Jis turi visiškai apsemti vaisius. Virkite nuo užvirimo momento 10-15 minučių. Tada nukoškite skystį. Tada citrusinius vaisius vėl užpilkite šviežiu vandeniu. Virkite 1-2 valandas, kol bus paruošti. Vaisiai turėtų nustoti blizgėti ir tapti minkšti.

Žingsnis 2

Apelsinų tyrė Žingsnis 2
Paruoškite apelsinų tyrę. Supjaustykite karštus apelsinus su žievele į kelias skilteles, pašalinkite kauliukus ir kotelius. Sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki tyrės. Tada sudėkite į paruoštą stiklainį, uždarykite ir palikite atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos