Publikavimo data: 2024-06-12
Apelsinų tyrė
Apelsinų tyrė yra sveikas kepinių įdaras. Kadangi citrusiniai vaisiai verdami kartu su žievele, jos negalima valgyti taip pat kaip kitų vaisių tyrės. Eteriniai aliejai, kurių žievelėje yra gana daug, suteikia jai kartumo. Tačiau kepant jie išgaruoja ir išlieka natūralus apelsinų skonis. Produktų sudėtis labai lakoniška - tik citrusiniai vaisiai. Prinokę apelsinai yra vidutinio dydžio, sunkaus svorio, vienodos ryškios spalvos. Geriau imti vaisius plona odele, nes jie turi daugiau minkštimo.
Žingsnis 1
Apelsinus sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Jis turi visiškai apsemti vaisius. Virkite nuo užvirimo momento 10-15 minučių. Tada nukoškite skystį. Tada citrusinius vaisius vėl užpilkite šviežiu vandeniu. Virkite 1-2 valandas, kol bus paruošti. Vaisiai turėtų nustoti blizgėti ir tapti minkšti.
Žingsnis 2
Paruoškite apelsinų tyrę. Supjaustykite karštus apelsinus su žievele į kelias skilteles, pašalinkite kauliukus ir kotelius. Sudėkite į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki tyrės. Tada sudėkite į paruoštą stiklainį, uždarykite ir palikite atvėsti.
Kategorijos