Braškių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Braškių uogienė

Žinoma, kad braškės auga miške, todėl jos turi daug daugiau vitaminų nei braškės. Braškių uogienei pagal receptą reikia cukraus, o uogas virti reikia neilgai, kad išliktų kuo daugiau naudingų medžiagų. Išvirti uogienę "penkiaminutę", o tada skanėstą sudėti į stiklainius žiemai užtruks mažiau nei 20 minučių, o šaltuoju metų laiku braškių uogienė papuoš bet kokį arbatos vakarėlį arba taps gardžių kepinių, kuriuos galima pagaminti orkaitėje iš bet kokios tešlos, pagrindu.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
167 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
43 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.26/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Braškių uogienė Žingsnis 1
Pradėkite virti uogienę. Sudėkite uogas į puodą. Supilkite cukrų ir vandenį. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą iki silpnos. Virkite uogienę 5 minutes, nuolat maišydami šaukštu. Išjunkite ugnį ir leiskite uogienei atvėsti.

Žingsnis 2

Braškių uogienė Žingsnis 2
Baigti gaminti. Puodą su uogiene vėl pastatykite ant silpnos ugnies, užvirinkite, pavirkite 5 minutes ir išjunkite. Leiskite visiškai atvėsti. Dar kartą užvirinkite uogienę ir trečią kartą virkite 5 minutes.

Žingsnis 3

Braškių uogienė Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę žiemai. Karštą uogienę supilkite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Atvėsinkite uogienę kambario temperatūroje ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos