Publikavimo data: 2024-05-01
Braškių uogienė
Žinoma, kad braškės auga miške, todėl jos turi daug daugiau vitaminų nei braškės. Braškių uogienei pagal receptą reikia cukraus, o uogas virti reikia neilgai, kad išliktų kuo daugiau naudingų medžiagų. Išvirti uogienę "penkiaminutę", o tada skanėstą sudėti į stiklainius žiemai užtruks mažiau nei 20 minučių, o šaltuoju metų laiku braškių uogienė papuoš bet kokį arbatos vakarėlį arba taps gardžių kepinių, kuriuos galima pagaminti orkaitėje iš bet kokios tešlos, pagrindu.
Žingsnis 1
Pradėkite virti uogienę. Sudėkite uogas į puodą. Supilkite cukrų ir vandenį. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies. Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą iki silpnos. Virkite uogienę 5 minutes, nuolat maišydami šaukštu. Išjunkite ugnį ir leiskite uogienei atvėsti.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Puodą su uogiene vėl pastatykite ant silpnos ugnies, užvirinkite, pavirkite 5 minutes ir išjunkite. Leiskite visiškai atvėsti. Dar kartą užvirinkite uogienę ir trečią kartą virkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Išsaugokite uogienę žiemai. Karštą uogienę supilkite į stiklainius ir užsukite dangteliais. Atvėsinkite uogienę kambario temperatūroje ir laikykite vėsioje, tamsioje vietoje.
Kategorijos