Publikavimo data: 2025-08-20
Braškių uogienė su bazilikais
Braškės ir bazilikai - iš pirmo žvilgsnio nesuderinami, tačiau tik iš jų reikėtų bandyti gaminti uogienę. Patiekalas iš šių produktų gaunasi neįprastas ir skanus. Šviežias bazilikas suteikia uogienei lengvą pikantišką natą. Gaminimo procesas susideda iš kelių etapų ir nereikalauja virimo keliais etapais. Po terminio apdorojimo braškės išsaugo ir atskleidžia naują skonį ir aromatą. Iš nurodyto jų kiekio ingredientų išeis apie 1 litras naminės uogienės.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Sudėkite braškes į gilų dubenį, supilkite cukrų ir citrinos sultis. Šiek tiek sutrinkite uogas grūstuvėliu arba šaukštu ir palikite jas 1-2 val., kad prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Po 1-2 valandų uogas su sultimis perpilkite į puodą ir uždėkite ant viryklės. Užvirinkite ir sumažinkite kaitrą iki silpnos. Į puodą suberkite smulkintus bazilikus ir išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Leiskite uogienei atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite uogienę saugojimui. Supilkite naminę braškių uogienę su bazilikais į stiklainius, uždarykite dangteliais ir laikykite šaldytuve arba vėsioje, tamsioje vietoje.
Kategorijos