Publikavimo data: 2025-08-19
Braškių uogienė su citrina
Braškių uogienė su citrina labai skani, malonaus citrusinių vaisių skonio. Skirtingai nei kitos uogos ir vaisiai, braškių uogienė verdama šiek tiek lengviau ir greičiau. Jai nereikia ruošti sirupo - pakanka uogas kartu su cukrumi palikti kelioms valandoms. Braškės išskiria pakankamai sulčių, kad sugertų cukrų. Taip pat būtina visada nuimti putas, kad uogienė išlaikytų savo skonį ir nebūtų drumsta. Kremo galima dėti į jogurtą, varškę arba patiekti prie arbatos.
Žingsnis 1
Sterilizuokite stiklainius. Kruopščiai išplaukite stiklainius. Po to stiklainius dėkite į orkaitę nedideliu atstumu vienas nuo kito. Sterilizuokite 150-160 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių. Leiskite stiklainiams šiek tiek atvėsti orkaitėje.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Į storadugnį emaliuotą puodą sudėkite braškes, sumaišytas su cukrumi. Uogas užvirinkite ant silpnos ugnies, sudėkite griežinėliais supjaustytą citriną ir virkite 15-20 min. Po to supilkite mėtų lapelius ir citrinos žievelę. Virkite dar 15-20 minučių ant silpnos ugnies, atsargiai maišydami. Tada braškių uogienę supilkite į sterilizuotus stiklainius.
Kategorijos